Лайм

Як приготувати печінкові млинці з сирною начинкою: простий рецепт

Таку закуску можна приготувати навіть на святковий стіл

Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з печінки. Однак є безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили ситний та смачний салат із курячою печінкою, цього разу приготуйте млинці з начинкою з плавленого сиру та чорносливу. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти для печінкових млинців: печінка (500 г), яйця (2-3 шт.), цибуля (1 шт.), сметана (2-3 ст. л.), борошно (0,5 склянки), сіль, перець, рослинна олія.

Інгредієнти для начинки: яйця (3-4 шт.), плавлений сир (3-4 шт.), чорнослив (100 г), часник (3 зубчики), сметана або майонез (3 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю промиваємо в проточній воді, чистимо і ріжемо півкільцями. Розігріваємо сковороду і підсмажуємо на олії до м'якості. Потім перекладаємо на тарілку, щоб вона охолола.

Курячу печінку ретельно промиваємо у проточній воді, очищаємо від жовчних проток та плівок. Пропускаємо через м'ясорубку разом із цибулею. Додаємо борошно, яйця, сметану, сіль та перець, добре вимішуємо.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Наливаємо трохи печінкового тіста і рівномірно розподіляємо по всій поверхні сковороди, щоб млинець вийшов тонким. Чекаємо, поки він схопиться і підрум'яниться, потім перевертаємо його на інший бік. Смажимо ще 1-2 хвилини та знімаємо зі сковороди, перекладаємо на тарілку. Виконуємо те саме з рештою тіста.

Для начинки необхідно відварити яйця вкруту – приблизно 10 хвилин після закипання. Потім заливаємо їх холодною водою і чекаємо, доки вони охолонуть.

Тремо на тертці яйця разом із плавленим сирком. За бажанням можна додати також часник (його пропускаємо через прес або тремо на тертці). Чорнослив дрібно нарізаємо ножем.

Ретельно перемішуємо натерті яйця, плавлений сир, чорнослив, сметану чи майонез.

Змащуємо кожен печінковий млинець отриманою сумішшю та загортаємо в рулет. Відправляємо на 20-30 хвилин у холодильник, потім розрізаємо та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/_shablevska_

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні