Лайм

Як зварити смачну уху з карася: простий рецепт на обід

Побалуйте своїх рідних смачним рибним супом

Навіть під час війни господині намагаються стежити за збалансованим харчуванням своєї родини. Важливу роль у раціоні відіграє рідка та тепла їжа, тому якщо ви вже робили смачний розсольник з рисом та куркою, цього разу побалуйте своїх близьких рибним супом – ухою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: карась (500 г), картопля (3 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), зелень (на смак), сіль (на смак), перець чорний мелений, вода (1,5 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рибу очищаємо від луски, видаляємо зябра, голову, плавці та хвіст. Якщо карасі досить великі, розрізаємо їх на кілька шматочків.

Якщо ви хочете зробити суп зі шматочками філе, розрізаємо тушку вздовж хребта. Перевертаємо на бік, потім гострим ножем зрізаємо м'ясо з хребтової кістки. Перевертаємо рибу та зрізаємо філе з іншого боку. Очищаємо зсередини, прибравши чорну плівку, оскільки вона гірчить та псує смак. Ретельно промиваємо у воді.

Викладаємо шматки риби в каструлю, заливаємо чистою відфільтрованою водою, солимо і ставимо на сильний вогонь. Після закипання бульйону почне утворюватися піна – її потрібно періодично знімати ложкою.

Варимо рибу на слабкому вогні до готовності якщо карасі не надто великі, вистачить приблизно 10-15 хвилин. Потім виймаємо рибу із каструлі за допомогою шумівки. Бульйон акуратно проціджуємо через сито або марлю, щоб позбутися дрібних кісток.

Всі овочі очищаємо та промиваємо під проточною водою. Картоплю нарізаємо середнім кубиком, моркву – соломкою (можна потерти її на тертці), а цибулю – півкільцями. За бажанням цибулю і моркву можна обсмажити на сковороді з рослинною олією.

Ставимо відціджений бульйон на вогонь, доводимо до кипіння. Додаємо підготовлені овочі, варимо на середньому вогні 15-20 хвилин.

Зелень – найкраще взяти кріп і зелену цибулю – промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем і кидаємо у юшку разом із шматочками риби. Чекаємо, доки все разом прокипить декілька хвилин, потім знімаємо з плити. Даємо рибному супу настоятися деякий час.

Подаємо апетитну юшку до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю