Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що багато господинь вже встигли приготувати кабачки з підливою в духовці або закрити смачний салат із кабачків з сардиною в олії. А щоб урізноманітнити звичне меню, можна приготувати літній суп-пюре. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: кабачки (1 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), вершки 33% (100 мл), вода або бульйон (300 мл), вершкове масло (1 ст. л.), сіль, спеції сухі, каррі.
Приготування:
Всі овочі промиваємо під проточною водою, цибулю та моркву очищаємо. Кабачки найкраще взяти молоді – із тонкою шкіркою, тоді їх не треба буде чистити. Нарізаємо всі овочі довільними шматочками і викладаємо в каструлю, в якій варитимемо суп.
Заливаємо їх чистою водою чи бульйоном і ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин. Солимо за смаком, додаємо спеції.
За допомогою блендера подрібнюємо зварені овочі у пюре. Для кольору та аромату можна додати трохи карі.
Потім вливаємо в суп трохи вершків, знову ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. У готовий суп додаємо вершкове масло і розливаємо в порційні тарілки. За бажанням до нього можна приготувати грінки або сухарики із хліба.
Подаємо смачний суп-пюре із кабачка до столу та насолоджуємося смаком. Зверху можна посипати натертим сиром чи нарізаною зеленню.
- Раніше ми розповіли, як приготувати швидкий та смачний крем-суп із замороженого горошку.
- Читайте також на theLime, як приготувати гарбузовий крем-суп з вершками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.