Лайм

Як приготувати літній суп-пюре з кабачків: простий рецепт

Зробіть його у вихідні для сім'ї

Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що багато господинь вже встигли приготувати кабачки з підливою в духовці або закрити смачний салат із кабачків з сардиною в олії. А щоб урізноманітнити звичне меню, можна приготувати літній суп-пюре. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: кабачки (1 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), вершки 33% (100 мл), вода або бульйон (300 мл), вершкове масло (1 ст. л.), сіль, спеції сухі, каррі.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі овочі промиваємо під проточною водою, цибулю та моркву очищаємо. Кабачки найкраще взяти молоді – із тонкою шкіркою, тоді їх не треба буде чистити. Нарізаємо всі овочі довільними шматочками і викладаємо в каструлю, в якій варитимемо суп.

Заливаємо їх чистою водою чи бульйоном і ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин. Солимо за смаком, додаємо спеції.

За допомогою блендера подрібнюємо зварені овочі у пюре. Для кольору та аромату можна додати трохи карі.

Потім вливаємо в суп трохи вершків, знову ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. У готовий суп додаємо вершкове масло і розливаємо в порційні тарілки. За бажанням до нього можна приготувати грінки або сухарики із хліба.

Подаємо смачний суп-пюре із кабачка до столу та насолоджуємося смаком. Зверху можна посипати натертим сиром чи нарізаною зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати