Кожна господиня намагається готувати для сім'ї ситні та корисні страви. І якщо ви вже робили на обід або вечерю котлети з хеку або з курячого філе із зеленню, урізноманітніть своє меню голубцями. theLime підібрав простий рецепт для духовки.
Інгредієнти: м'ясо або фарш (600 г), рис (0,5 склянки), цибуля (1-2 шт.), морква (2-3 шт.), кухонна сіль (2 ч. л.), спеції сухі (2 ч. л.), білокачанна капуста (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), томатна паста або кетчуп (200 г), вершки (10-20 мл), зелень (за смаком).
Приготування:
Для приготування голубців знадобиться готовий магазинний фарш або м'ясо. Його необхідно промити, нарізати середніми шматочками та пропустити через м'ясорубку.
Рис промиваємо у кількох водах – до прозорості води, потім викладаємо у каструлю. Варимо після закипання до напівготовності – приблизно 5-7 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і промиваємо в холодній воді, щоб він швидше охолонув.
Цибулю та моркву очищаємо та промиваємо. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, а моркву тремо на дрібній тертці. Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо овочі, наприкінці додаємо трохи томатної пасти чи кетчупу.
Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.
У рис додаємо овочеву засмажку, спеції за смаком, зелень і фарш, все перемішуємо.
Качан капусти промиваємо, знімаємо верхнє пошкоджене листя. Поміщаємо цілий качан капусти в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо каструлю на плиту та доводимо до кипіння.
З відвареного капустяного листя зрізаємо потовщені прожилки. На кожен підготовлений капустяний лист кладемо по столовій ложці суміші з рису та фаршу. Щільно закручуємо начинку в капустяне листя і заправляємо всередину кінчики, формуючи голубці.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Форму для випічки змащуємо рослинною олією або вистилаємо листям капусти, що залишилося. Щільно укладаємо голубці у форму. У невеликій піалі змішуємо томатну пасту або кетчуп із вершками, додаємо трохи води. Поливаємо зверху голубці соусом і ставимо у духовку.
Випікаємо у добре розігрітій духовці приблизно півгодини. Потім дістаємо і чекаємо, поки страва трохи охолоне.
Подаємо до столу апетитні голубці зі сметаною на обід чи вечерю.
- Раніше ми розповіли, як зробити пісні овочеві котлети.
- Читайте також на theLime, як приготувати ліниві голубці в томатно-сметанном соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.