Лайм

Як приготувати баклажани з горіховою пастою по-грузинськи: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

На календарі – кінець липня, і у розпалі сезон баклажан. Якщо ви вже встигли заморозити баклажани на зиму або ж запекти їх із сиром у томатному соусі, цього разу урізноманітніть своє меню закускою з цього овоча з горіхами та спеціями. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: баклажани (2-3 шт.), вода (2 л), сіль (2 ч. л.), яйця (2 шт.), рослинна олія (для смаження).

Інгредієнти для начинки: волоські горіхи (200 г), вода (100 мл), кінза (1 пучок), цибуля (1/4 шт.), лимонний сік (2 ст. л.), майонез (100 г), часник (4-5 зубчика), сіль (1 ч. л.), спеції: хмелі-сунелі, грузинська або коріандр (по 1/2 ч. л.).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Для такої закуски краще взяти великі баклажани. Промиваємо їх у проточній воді, нарізаємо кільцями товщиною приблизно 8 мм.

У велику миску наливаємо воду, розчиняємо у ній трохи солі, викладаємо нарізані баклажани, зверху накриваємо тарілкою або кришкою – так, щоб вони були повністю у воді. Залишаємо на півгодини, потім зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Перекладаємо баклажани у чисту глибоку ємність.

Тим часом в іншому посуді збиваємо яйця та заливаємо ними кільця. Перемішуємо, щоб яйця рівномірно розподілилися і під час тушкування баклажани не вбирали в себе багато олії. Залишаємо ще на 15 хвилин.

Кінзу промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, потім видаляємо грубі стебла. У чашу блендера відправляємо кінзу, волоські горіхи, трохи води, очищені скибочки часнику та цибулі, майонез, сіль та грузинські спеції. Подрібнюємо – має вийти однорідна паста. Прибираємо її в холодильник.

Сковороду добре розігріваємо з рослинною олією. Смажимо кружальця баклажанів спочатку з одного боку на середньому вогні, потім перевертаємо на інший. Виймаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

Формуємо закуску: на одну половинку кожного кружечка викладаємо приблизно 1 ч. л. горіхової начинки та закриваємо другою. Робимо те саме з іншими заготовками і викладаємо їх на блюдо для подачі.

Апетитна закуска готова – подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг