Лайм

Так ви ще не готували: смачний рецепт стручкової квасолі в сухарях та свіжому кропі

Зробити таку страву простіше простого

Зі стручкової або, як її ще називають, спаржевої квасолі можна приготувати безліч страв: гарніри, супи і закуски. І якщо ви вже робили теплий салат із нею або замаринували кілька банок на зиму, цього разу побалуйте своїх рідних стручковою квасолею в сухарях та кропі. theLime підібрав простий і смачний рецепт.

Інгредієнти: зелена або жовта стручкова квасоля (1 кг), вода (3 л), сіль (1,5 ч. л.), цукор (1 ч. л.), вершкове масло (120 г), сухарі (50 г), кріп (пучок).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Стручкову квасолю промиваємо під проточною водою, обрізаємо з обох боків кінчики. Залежно від розміру стручків, розрізаємо їх на 2-3 шматочки.

У каструлю заливаємо воду, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо та чекаємо, поки вона закипить. Після закипання засипаємо стручкову квасолю та варимо її приблизно 25 хвилин.

Потім відкидаємо її на друшляк і заливаємо холодною водою. Згодом зливаємо воду.

Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо його ножем.

Сковороду розігріваємо із вершковим маслом. Додаємо сухарі та чекаємо, поки вони добре підрум'яняться. Потім викладаємо стручкову квасолю і ретельно перемішуємо. Додаємо сіль та спеції за смаком, знімаємо з вогню.

Подаємо до столу разом із дрібно нарізаним кропом. Така квасоля стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру, наприклад, з молодої картоплі, а також до м'ясних чи рибних страв.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні