Зі стручкової або, як її ще називають, спаржевої квасолі можна приготувати безліч страв: гарніри, супи і закуски. І якщо ви вже робили теплий салат із нею або замаринували кілька банок на зиму, цього разу побалуйте своїх рідних стручковою квасолею в сухарях та кропі. theLime підібрав простий і смачний рецепт.
Інгредієнти: зелена або жовта стручкова квасоля (1 кг), вода (3 л), сіль (1,5 ч. л.), цукор (1 ч. л.), вершкове масло (120 г), сухарі (50 г), кріп (пучок).
Приготування:
Стручкову квасолю промиваємо під проточною водою, обрізаємо з обох боків кінчики. Залежно від розміру стручків, розрізаємо їх на 2-3 шматочки.
У каструлю заливаємо воду, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо та чекаємо, поки вона закипить. Після закипання засипаємо стручкову квасолю та варимо її приблизно 25 хвилин.
Потім відкидаємо її на друшляк і заливаємо холодною водою. Згодом зливаємо воду.
Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо його ножем.
Сковороду розігріваємо із вершковим маслом. Додаємо сухарі та чекаємо, поки вони добре підрум'яняться. Потім викладаємо стручкову квасолю і ретельно перемішуємо. Додаємо сіль та спеції за смаком, знімаємо з вогню.
Подаємо до столу разом із дрібно нарізаним кропом. Така квасоля стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру, наприклад, з молодої картоплі, а також до м'ясних чи рибних страв.
- Раніше ми розповіли, як приготувати заготовку зі стручкової квасолі з овочами.
- Читайте також на theLime, як зробити пікантну спаржеву квасолю по-корейськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.