Лайм

Похвалив навіть Клопотенко: як закрити на зиму популярні огірки з кетчупом чилі

Така закуска точно сподобається вашим близьким

У досвідчених господинь є свої перевірені часом рецепти солоних огірків: хтось закриває їх без оцту, а хтось маринує з гірчицею. А відомий шеф-кухар та переможець "МайстерШеф-5" Євген Клопотенко розповів про народний рецепт огірків із кетчупом чилі, які сподобаються кожному.

Про це він написав у своєму Instagram.

"Якщо хочете сподобатися жінці – зробіть їй солоні чи мариновані огірки. Це не жарт. Як готувати, я вам покажу та розповім. Сам рецепт огірків у відео, до речі, не мій", – зазначив шеф-кухар.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Інгредієнти на 5 банок по 1 л: огірки (2 кг), вода (7 склянок), оцет (1 склянка), цукор (1 склянка), сіль (2 ст. л.), кетчуп чилі (6-8 ст. л.), гвоздика (5 шт.), запашний перець горошком (5 шт.), чорний перець горошком (5 шт.).

Приготування:

Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Ставимо їх на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 180°С. Стерилізуємо приблизно 20 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Огірки промиваємо у проточній воді, за бажанням їх можна замочити на 2-3 години.

На дно кожної банки викладаємо гвоздику, запашний і чорний горошком перці. За бажанням можна додати суцвіття кропу, листя вишні, хрону, смородини, лавровий лист і часточки часнику.

Потім заповнюємо банку огірками – на одну літрову знадобиться приблизно 400 г.

Тепер приготуємо маринад: беремо каструлю, виливаємо в неї воду та ставимо на плиту. Додаємо до неї сіль, цукор, перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Потім додаємо кетчуп чилі, доводимо до кипіння, згодом вливаємо оцет. Тримаємо на плиті ще буквально 1 хвилину та знімаємо з вогню.

Відразу ж заливаємо огірки в банках гарячим маринадом.

Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 10-15 хвилин після закипання води.

Акуратно дістаємо банки, герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або махровим рушником. Чекаємо, поки вони охолонуть, потім прибираємо в темне місце, холодильник чи льох.

Взимку відкриваємо баночку з такою консервацією та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг