Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що багато господинь вже встигли закрити компот із кабачків або ж гострий салат кубиками, а також побалувати своїх близьких апетитними та пишними млинцями з цього овочу. theLime ділиться з вами рецептом маринованих кабачків, які за смаком дуже подібні на ананаси.
Інгредієнти: кабачки (1 кг), ананасовий сік (0,5 л), цукор (1 склянка), лимонна кислота (0,5 ч. л.), ванілін (щіпка).
Приготування:
Для приготування такої консервації найкраще підійдуть жовті кабачки – щоб вони максимально були схожі на ананаси, але можна взяти і зелені.
Спочатку підготуємо кабачки: промиваємо під проточною водою та очищаємо від шкірки. Нарізаємо їх кружальцями розміром 5-7 мм, видаляємо серединку чаркою або чашкою - чимось круглим і відповідним за розміром. Якщо кружечки вийшли досить великими, їх можна розрізати на 2-3 частини.
У велику каструлю виливаємо ананасовий сік, висипаємо 1 склянку цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти та щіпку ваніліну. Все ретельно перемішуємо, а потім додаємо кабачки. Якщо сиропу вийшло замало, доливаємо ще ананасового соку. Ставимо на плиту і варимо приблизно 15 хвилин після закипання.
Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Потім стерилізуємо будь-яким способом: на паровій бані, в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки кип'ятимо приблизно 5-10 хвилин у каструлі.
Розкладаємо проварені кабачки в сухі стерильні банки і заливаємо сиропом, що закипів. Закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки вони охолонуть, а потім їх одразу можна пробувати. Або ж прибираємо у прохолодне темне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як заготовити мариновані кабачки з медом та часником.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати кабачки з підливою в духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.