Лайм

Готуємо мариновані кабачки, щоб були як ананаси: простий рецепт на зиму

Здивуйте свою сім'ю чи друзів

Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що багато господинь вже встигли закрити компот із кабачків або ж гострий салат кубиками, а також побалувати своїх близьких апетитними та пишними млинцями з цього овочу. theLime ділиться з вами рецептом маринованих кабачків, які за смаком дуже подібні на ананаси.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), ананасовий сік (0,5 л), цукор (1 склянка), лимонна кислота (0,5 ч. л.), ванілін (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої консервації найкраще підійдуть жовті кабачки – щоб вони максимально були схожі на ананаси, але можна взяти і зелені.

Спочатку підготуємо кабачки: промиваємо під проточною водою та очищаємо від шкірки. Нарізаємо їх кружальцями розміром 5-7 мм, видаляємо серединку чаркою або чашкою - чимось круглим і відповідним за розміром. Якщо кружечки вийшли досить великими, їх можна розрізати на 2-3 частини.

У велику каструлю виливаємо ананасовий сік, висипаємо 1 склянку цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти та щіпку ваніліну. Все ретельно перемішуємо, а потім додаємо кабачки. Якщо сиропу вийшло замало, доливаємо ще ананасового соку. Ставимо на плиту і варимо приблизно 15 хвилин після закипання.

Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Потім стерилізуємо будь-яким способом: на паровій бані, в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки кип'ятимо приблизно 5-10 хвилин у каструлі.

Розкладаємо проварені кабачки в сухі стерильні банки і заливаємо сиропом, що закипів. Закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки вони охолонуть, а потім їх одразу можна пробувати. Або ж прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки 

Як зробити смачну паску швидко: найпростіший рецепт до свята

Як у домашніх умовах швидко приготувати смачну паску, щоб здивувати своїх близьких або порадувати друзів чи гостей на Великдень