Лайм

Як знайти та зібрати всі уламки розбитого скла на підлозі: корисні лайфхаки

Запам'ятайте простий алгоритм

Для багатьох господинь останній місяць літа це гаряча пора, коли потрібно встигнути закрити різні компоти, варення та соління. І якщо ви випадково розбили банку під час стерилізації або коли відмивали її від етикетки та клею, не біда. Головне швидко зібрати уламки з підлоги, щоб не поранитися. theLime підготував просту інструкцію, як треба діяти.

Фото: pinterest.com

Що потрібно робити, щоб зібрати усі уламки розбитого скла на підлозі?

1. Звільнити приміщення та підготуватися

Після того, як скло розбилося, необхідно якнайшвидше вивести з приміщення людей, а особливо маленьких дітей та домашніх тварин. Людина, яка проводитиме прибирання скла, повинна одягнути міцне взуття із закритими носками, захисні окуляри та товсті рукавички, щоб не поранитися у процесі.

2. Увімкнути яскраве світло

Включаємо якнайбільше джерел світла – це необхідно, щоб побачити відблиск кожного уламка скла. Також можна використовувати світлодіодний ліхтарик або ліхтарик на смартфоні.

3. Зібрати великі уламки

Надягаємо щільні рукавички і підбираємо великі уламки скла. Якщо у вас немає рукавичок, можна скористатися кухонними щипцями.

Упаковуємо уламки в щільний паперовий або тришаровий поліетиленовий пакет для утилізації. Також можна обернути скло кількома шарами газети, щоб воно не порвало сміттєвий пакет.

4. Прибрати скло віником та совком чи пропилососити

Щоб зібрати дрібні уламки, можна використовувати жорстку мітлу, віник або щітку і совок або пилосос. Намагаємося не підкидати уламки вгору, інакше вони розлетяться по всьому приміщенню.

5. Зібрати крихітні уламки скла за допомогою свіжого хліба, картоплі та мокрих газетних листів або паперових рушників

Навіть після підмітання або прибирання пилососом крихітні уламки залишаються у волокнах килима, стиках підлоги або вузьких кутах. Позбутися їх можна кількома способами:

- надягнувши рукавички, притискаємо скибочку м'якого свіжого хліба до осколків скла, потім викидаємо його в сміття;

- розрізаємо картоплю навпіл і притискаємо її зрізаною стороною до уламків скла, щоб їх було легше зібрати, потім утилізуємо;

- змочуємо кілька газетних аркушів (або паперових рушників) у воді та розстеляємо по поверхні підлоги, щоб до мокрої газети прилипли усі уламки, потім акуратно згортаємо аркуші, щоб не поранити руки, і викидаємо їх у сміття.

6. Також можна використовувати валик для очищення одягу або скотч

Ще один спосіб беремо валик, призначений для видалення залишків шерсті домашніх тварин з одягу, і проходимося по ділянках з дрібними осколками скла, щоб вони приклеїлися до стрічки. Потім відриваємо шматочок і викидаємо в сміття.

Якщо немає такого валика, можна використати скотч. Надягаємо товсті рукавички, обмотуємо руку скотчем липкою стороною назовні та збираємо уламки.

7. Робимо фінальне прибирання

Наприкінці необхідно почистити щетину віника та совок – там можуть залишитися уламки скла після збирання. Усі відра необхідно ретельно промити та злити воду в каналізацію.

Перевіряємо підошву взуття на наявність скла, що застрягло у протекторах. Якщо воно там є, видаляємо за допомогою клейкої стрічки або паперових рушників, щоб переконатися, що в будинку немає слідів від скла.

Наприкінці також можна зробити вологе прибирання у приміщенні.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього