Лайм

Як закрити на зиму французькі огірки з гірчицею: рецепт Лілії Цвіт

Така закуска вийде кисло-солодкою

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт солоних або маринованих огірків. І якщо ви вже консервували огірки на зиму без оцту, маринували з кропом та часником, а також закрили декілька банок Ніжинського салату, цього разу зробіть французькі огірки з гірчицею. theLime ділиться простим рецептом від Лілії Цвіт.

Інгредієнти на банку 1 л: огірки (400 г), часник (1-2 зубчики), лавровий лист (1 шт.), перець чилі (2 шматочки), перець запашний (0,5 ч. л.), гірчиця Французька" (1 ст. л.), сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Огірки викладаємо у велику ємність, заливаємо холодною водою та залишаємо у такому вигляді приблизно на 1 годину. Потім обрізаємо кінчики із двох сторін.

Для такої консервації потрібно підготувати кілька літрових банок. Їх просто промиваємо під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом, витираємо насухо.

Часник очищаємо від лушпиння, кожен зубчик розрізаємо на кілька частин. Перець чилі промиваємо і ріжемо кружальцями.

На дно кожної банки викладаємо по 1 лавровому листку, 0,5 ч. л. суміші перців горошком, 1 ст. л. французької гірчиці в зернах, кілька скибочок часнику та перцю чилі. Потім викладаємо у банку підготовлені огірки, зверху засипаємо їх 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру та вливаємо 2 ст. л. оцту. Заливаємо в кожну банку окріп до самого верху.

Беремо велику каструлю для стерилізації і вистилаємо її дно ганчіркою або марлею, щоб банки не потріскалися. Ставимо банки, заливаємо їх гарячою водою та підігріваємо на середньому вогні. Стерилізуємо приблизно 5 хвилин після закипання води, потім закручуємо кришками і акуратно перевертаємо з боку на бік, щоб інгредієнти рівномірно розмішалися, а цукор і сіль розчинилися.

Банки ставимо догори дном, кутаємо в ковдру або плед приблизно на добу – до повного остигання. Потім забираємо в прохолодне місце (льох, холодильник) до зими.

У холодну пору року дістаємо мариновані огірки та насолоджуємося апетитною закускою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги