Під час війни господині намагаються балувати свою сім'ю тими звичними стравами, які були на столі у мирний час. І якщо ви вже робили чорничний кекс на сметані або плетінку з корицею, цього разу приготуйте королівську ватрушку. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти: борошно (260 г), какао (40 г), цукор (60 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), вершкове масло (180 г).
Інгредієнти для начинки: сир (600 г), яйця (3 шт.), цукор (130 г), ванільний цукор (10 г).
Приготування:
Для тіста висипаємо в миску просіяне борошно, розпушувач, какао і сіль, перемішуємо вінчиком. Потім додаємо холодне вершкове масло, перетираємо руками в крихту.
Форму вистеляємо пергаментом. З 2/3 шоколадної крихти формуємо основу ватрушки та невеликі бортики, щільно утрамбовуючи її у формі, а 1/3 відправляємо в холодильник. Ставимо корж у холодильник, щоб він застиг.
Для начинки беремо сир, яйця, цукор та ванільний цукор, збиваємо їх блендером до однорідної консистенції. Виймаємо основу з холодильника та зверху викладаємо сирну масу. Потім посипаємо шоколадною крихтою.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Ставимо форму з королівською ватрушкою у гарячу духовку та випікаємо приблизно 40-50 хвилин. З боків пиріг трохи підніметься, а середина залишиться такої самої висоти, але при застиганні боки теж вирівняються.
Вимикаємо духовку та залишаємо ватрушку в формі до повного охолодження. Після цього виймаємо з форми і присипаємо цукровою пудрою.
Подаємо до чаю, нарізавши на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний баскський чизкейк із лимонним соком.
- Читайте також на theLime, як зробити простий персиковий пиріг до чаю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.