Лайм

Як приготувати пишну королівську ватрушку з сиром: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню у вихідні

Під час війни господині намагаються балувати свою сім'ю тими звичними стравами, які були на столі у мирний час. І якщо ви вже робили чорничний кекс на сметані або плетінку з корицею, цього разу приготуйте королівську ватрушку. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: борошно (260 г), какао (40 г), цукор (60 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), вершкове масло (180 г).

Інгредієнти для начинки: сир (600 г), яйця (3 шт.), цукор (130 г), ванільний цукор (10 г).

Фото: instagram.com/smachnoteka

Приготування:

Для тіста висипаємо в миску просіяне борошно, розпушувач, какао і сіль, перемішуємо вінчиком. Потім додаємо холодне вершкове масло, перетираємо руками в крихту.

Форму вистеляємо пергаментом. З 2/3 шоколадної крихти формуємо основу ватрушки та невеликі бортики, щільно утрамбовуючи її у формі, а 1/3 відправляємо в холодильник. Ставимо корж у холодильник, щоб він застиг.

Для начинки беремо сир, яйця, цукор та ванільний цукор, збиваємо їх блендером до однорідної консистенції. Виймаємо основу з холодильника та зверху викладаємо сирну масу. Потім посипаємо шоколадною крихтою.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Ставимо форму з королівською ватрушкою у гарячу духовку та випікаємо приблизно 40-50 хвилин. З боків пиріг трохи підніметься, а середина залишиться такої самої висоти, але при застиганні боки теж вирівняються.

Вимикаємо духовку та залишаємо ватрушку в формі до повного охолодження. Після цього виймаємо з форми і присипаємо цукровою пудрою.

Подаємо до чаю, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: instagram.com/smachnoteka

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні