Лайм

Як закрити смачні помідори половинками з олією: простий рецепт

Спробуйте зробити незвичну закуску

Для деяких господинь приготування консервації на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок. І якщо ви вже зробили декілька банок зелених помідорів, начинених морквою, або маринованих у снігу з часником, цього разу закрийте половинки помідорів. theLime підібрав простий рецепт такої закуски.

Інгредієнти для маринаду на 10 банок по 1 л: вода (3,5 л), оцет (2 склянки), цукор (3 склянки), сіль (3 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти на 1 банку: помідори (500-700 г), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), гвоздика (1 шт.), перець запашний (1 шт.), чорний перець горошком (3 шт.), насіння кропу (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Банки та кришки промиваємо у проточній воді з харчовою содою, витираємо насухо. Стерилізуємо в духовці – ставимо їх на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 150-180°С. Після того, як духовка нагріється, чекаємо приблизно 20 хвилин.

Часник та цибулю очищаємо від лушпиння, цибулю нарізаємо півкільцями, а часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Помідори промиваємо, ріжемо навпіл, видаляємо місця кріплення плодоніжок.

На дно стерильної банки викладаємо цибулю, часник, насіння кропу та всі спеції. Потім щільним шаром половинки помідорів.

Тепер займемося приготуванням маринаду: у велику каструлю виливаємо воду, ставимо її на плиту, додаємо цукор та сіль, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Потім вливаємо рослинну олію, доводимо до кипіння, а згодом оцет. Знімаємо з вогню та заливаємо киплячим маринадом помідори у банках.

Для стерилізації беремо велику каструлю, на дно викладаємо марлю чи рушник, щоб банки не лопнули. Ставимо банки з помідорами і заливаємо гарячою водою по шийки. Стерилізуємо приблизно 30 хвилин, потім акуратно дістаємо, щоб не обпектися, і закочуємо кришками.

Перевертаємо банки догори дном, обгортаємо теплим пледом або ковдрою приблизно на добу – до повного остигання. Потім прибираємо в холодильник або льох до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Аджика "Кобра" - рецепт "пекельного" соусу до м’яса і шашлика

Приготуйте аджику Кобра - її назва говорить сама за себе, це дуже гостра аджика до шашлику і м'яса

Як відчистити лійку душу від вапняного нальоту підручними засобами

Усім, хто хоче приймати душ із задоволенням, потрібно знати, як очистити лійку для душу