RU  UA

Lifestyle

Як зварити ідеальний курячий бульйон, щоб був прозорий і золотистий

Відточіть свою кулінарну майстерність

На курячому бульйоні можна зварити різні перші страви, наприклад, легкий яєчний суп із вермішеллю. При цьому більшості людей подобається, щоб бульйон був прозорим і золотистим, з насиченим смаком та ароматом.

Щоб бульйон не став каламутним, ніколи не дозволяйте йому сильно кипіти. Зменшіть вогонь, щоб маленькі бульбашки ледь піднімалися на поверхню.

Фото: Getty Images

У процесі закипання пінку з бульйону потрібно знімати акуратно та ретельно. Пінка - це білок, що згорнувся від високої температури. Сам він і робить бульйон каламутним.

Якщо пінка опустилася на дно, додайте в бульйон склянку холодної води і, коли вона піднімається, акуратно зніміть її ложкою.

Для насиченого смаку та запаху бульйону варити домашню курку потрібно 3-4 години. Якщо ви варите бульйон із півня, час приготування збільшується до 4-6 годин.

Посоліть курячий бульйон через 1 годину після закипання, а через 2 години додайте овочі. Замість звичайного обсмажування спробуйте розрізати цибулю та моркву і "пропекти" їх у сковороді без олії.

Фото: Getty Images

Коли бульйон звариться, процідіть його через друшляк або сито з марлею, складеною в кілька шарів. Так курячий бульйон буде прозорим та золотистим. У поєднанні з ароматними травами він стане ідеальною першою стравою на обід.

До речі, курячий бульйон можна заморозити в одноразових стаканчиках або пластикових пляшках. Коли вам потрібно буде приготувати суп, для цього вистачить 20 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи рассказали, какие знаки Зодиака спорят в любой ситуации - Овны, Львы, Стрельцы

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Как приготовить настои из свежевыкопанного или высушенного чистотела, а также как их применять для борьбы с насекомыми-вредителями

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Чтобы панкейки получились мягкими и пышными, готовить их нужно не на молоке, а на кефире - рецепт популярных американских блинов