Лайм

Дуже вдалий маринад. Рецепт смачних помідорів з морквинням на зиму

Зробити їх дуже просто

Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт маринованих помідорів: хтось закриває помідори черрі з перцем , а хтось – з кетчупом чилі. І якщо ви хочете поекспериментувати, приготуйте смачні помідори з морквою. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти на 1 банку: помідори (1-1,5 кг), морквиння (2-3 гілочки), перець горошком, часник (1 зубчик), лавровий лист (1 шт.).

Інгредієнти для маринаду на 5 л води: цукор (20 ст. л.), сіль (5 ст. л.), оцет (3,5 чарки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для такої закуски можна взяти банки будь-якого розміру. Миємо їх у проточній воді з миючим засобом чи харчовою содою. Потім стерилізуємо банки будь-яким зручним способом: якщо вони невеликі (до 0,5 л), то в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в піч і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо 5 хвилин.

Якщо банки по 1 л, 2 л або 3 л, стерилізуємо у духовці. Ставимо їх на решітку шийкою вниз у холодну духовку, потім розігріваємо її до 150-180°С. Чекаємо 15-20 хвилин. Кришки кип'ятимо у воді приблизно 10-15 хвилин.

Помідори ретельно промиваємо у проточній воді. Зелень бажано брати від великої моркви. Морквиння необхідно перебрати, прибрати зіпсовані гілочки, промити. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики, кожен із них можна розрізати на кілька пластинок.

На дно кожної банки викладаємо 2-3 гілочки морквяного бадилля, лавровий лист, перець горошком, часник. Потім щільним шаром помідори.

Для маринаду беремо велику каструлю, наливаємо воду, додаємо цукор та сіль. Ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Доводимо до кипіння, потім вливаємо оцет, чекаємо ще 1 хвилину і знімаємо з вогню. Розливаємо маринад у банки з помідорами та морквинням.

Готуємо велику каструлю для стерилізації. На її дно викладаємо рушник або марлю, ставимо банки, заливаємо їх по плічка гарячою водою. Стерилізуємо все разом 20-30 хвилин на плиті.

Потім акуратно дістаємо банки – важливо не забути, що вони гарячі та не обпектися. Закочуємо їх кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом або ковдрою, залишаємо за кімнатної температури до охолодження. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Фото: instagram.com/ferma_v_seli

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні