За вікном – середина серпня, а це означає, що сезон заготовок на зиму в самому розпалі. Як правило, у кожної господині є свій фірмовий рецепт помідорів: хтось закриває їх у власному соку, хтось – у вигляді томатного соусу , а хтось – маринує з перцем. theLime ділиться з вами рецептом квашених помідорів, які будуть готові всього через 1,5 доби.
Інгредієнти: помідори (5 кг), часник (1-2 головки), листя кропу, вишні, смородини, хрону.
Інгредієнти для маринаду: вода (3 л), цукор (1,5 склянки), оцет (1,5 склянки), сіль (3 ст. л. з гіркою).
Приготування:
Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики, а їх у свою чергу ріжемо на пластинки.
Для такої закуски краще взяти помідори сорту сливка. Промиваємо їх під проточною водою, витираємо насухо. Потім робимо невеликі надрізи і в кожен поміщаємо по пластинці часнику.
У каструлі кип'ятимо воду, додаємо в неї сіль та цукор. Перемішуємо, щоб вони розчинилися. Через 2-3 хвилини після закипання заливаємо оцет, знову доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Залишаємо при кімнатній температурі, щоб маринад охолонув.
Листя кропу, вишні, смородини, хрону промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога.
Місткість, у якій будуть заквашуватися помідори, заздалегідь вимиваємо, витираємо насухо. На дно викладаємо листя, потім помідори, начинені часником.
Заливаємо все остиглим маринадом – так, щоб усі овочі були вкриті рідиною. Закриваємо кришкою, залишаємо їх за кімнатної температури і чекаємо 1,5 доби.
Готові квашені помідори доповнять будь-який гарнір чи м'ясну страву.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачні помідори половинками з олією.
- Читайте також на theLime, як приготувати квашені зелені помідори з часником та хріном.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.