Лайм

Будуть готові за 1,5 доби. Рецепт запашних квашених помідорів з часником

Зробити їх простіше простого

За вікном – середина серпня, а це означає, що сезон заготовок на зиму в самому розпалі. Як правило, у кожної господині є свій фірмовий рецепт помідорів: хтось закриває їх у власному соку, хтось – у вигляді томатного соусу , а хтось – маринує з перцем. theLime ділиться з вами рецептом квашених помідорів, які будуть готові всього через 1,5 доби.

Інгредієнти: помідори (5 кг), часник (1-2 головки), листя кропу, вишні, смородини, хрону.

Інгредієнти для маринаду: вода (3 л), цукор (1,5 склянки), оцет (1,5 склянки), сіль (3 ст. л. з гіркою).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики, а їх у свою чергу ріжемо на пластинки.

Для такої закуски краще взяти помідори сорту сливка. Промиваємо їх під проточною водою, витираємо насухо. Потім робимо невеликі надрізи і в кожен поміщаємо по пластинці часнику.

У каструлі кип'ятимо воду, додаємо в неї сіль та цукор. Перемішуємо, щоб вони розчинилися. Через 2-3 хвилини після закипання заливаємо оцет, знову доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Залишаємо при кімнатній температурі, щоб маринад охолонув.

Листя кропу, вишні, смородини, хрону промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога.

Місткість, у якій будуть заквашуватися помідори, заздалегідь вимиваємо, витираємо насухо. На дно викладаємо листя, потім помідори, начинені часником.

Заливаємо все остиглим маринадом – так, щоб усі овочі були вкриті рідиною. Закриваємо кришкою, залишаємо їх за кімнатної температури і чекаємо 1,5 доби.

Готові квашені помідори доповнять будь-який гарнір чи м'ясну страву.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати