Лайм

Як квасити помідори у відрі та банках: найкращі рецепти

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт квашених овочів: одні роблять швидкі помідори у відрі з часником, а інші вважають за краще квасити зелені. А якщо ви ще в пошуку ідеального рецепту, поекспериментуйте на дозвіллі. theLime підібрав різні варіанти.

Квашені помідори у відрі

Інгредієнти: помідори (4,5 кг), стебло селери (1 пучок), часник (1-3 головки), гострий перець (3-4 шт.), хрін (30-40 г), зелень кропу.

Інгредієнти для маринаду на 1 л води: сіль (70 г), цукор (60 г).

Приготування:

Помідори промиваємо в проточній воді і проколюємо в кількох місцях зубочисткою.

Кріп, селеру, гострий перець і хрін також споліскуємо у воді, часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо все довільним чином. З гострого перцю вичищаємо насіння.

На дно чистого відра викладаємо трохи кропу, селери, хрону, гострого перцю та часнику, потім шар помідорів. Повторюємо шари, доки ємність не заповниться.

У каструлю з некип'яченою водою додаємо сіль та цукор, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Заливаємо помідори маринадом, зверху накриваємо тарілкою і кладемо щось важке, щоби помідори були під пресом. Залишаємо за кімнатної температури на 5-7 днів, а потім прибираємо в холодильник чи льох.

Фото: instagram.com/_ksyusha_mylife

Квашені помідори з виноградним листям

Інгредієнти: помідори, кріп (можна сухий), хрін, часник, листя винограду.

Інгредієнти для розсолу на 1 л: вода (1 л), сіль (1 ст. л).

Приготування:

Такі квашені помідори можна приготувати у відрі, банці або емальованій каструлі.

Промиваємо помідори та все листя під проточною водою від пилу та бруду. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики.

На дно відра викладаємо сухий кріп, листя хріну та винограду, зубчики часнику. Слідом – шар помідорів, потім – знову шар виноградного листя. Заливаємо все розсолом та накриваємо кришкою.

У льоху або холодильнику такі помідори скваситься через місяць, а якщо поставити їх у тепло – то швидше.

Фото: pinterest.com

Квашені помідори у банках

Інгредієнти: помідори, зелень петрушки, часник, гострий перець, хрін, листя вишні, шматочок чорного хліба.

Інгредієнти для розсолу на 1 л: вода (1 л), сіль (2 ст. л).

Приготування:

Банки заздалегідь промиваємо у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо.

Помідори споліскуємо і проколюємо голкою або зубочисткою у кількох місцях. Зелень і листя також промиваємо, часник очищаємо від лушпиння та поділяємо на зубчики.

У кожну банку викладаємо помідори, трохи зелені петрушки, часник, 0,3 гострого червоного перцю, хрін та листя вишні. Заливаємо розсолом, а для прискорення ферментації зверху можна покласти скибочку чорного хліба.

Накриваємо банки кришкою так, щоб був доступ повітря. Залишаємо при кімнатній температурі на 2 тижні, потім відправляємо на тривале зберігання в холод.

Фото: instagram.com/ta_yulya

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чим підживити низькорослі томати після висадки в ґрунт: поради досвідченого городника

Які добрива слід використовувати для низькорослих помідорів, як правильно приготувати розчин, а також навіщо мульчувати ґрунт соломою

Шоколадні млинці з сиром і вишнею: оригінальний рецепт улюбленої страви

Як у домашніх умовах приготувати шоколадні млинці з двома видами начинки з сиру та вишні, щоб урізноманітнити повсякденне меню

Від Рака до Козерога: які знаки Зодіаку виражають почуття подарунками

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку, швидше за все, розкажуть про почуття за допомогою подарунків, ніж виголосять це вголос