Лайм

Як приготувати смачний гречаний суп з галушками: простий рецепт

На обід така страва буде чудовим варіантом

Суп із галушками – одна з найпопулярніших страв української кухні, і варіантів її приготування існує безліч. Галушки роблять з картоплі, сиру або складнішого "полтавського" тіста. Основою для супу може бути м'ясний або овочевий бульйон із засипками або зовсім без них. Цього разу ділимося рецептом гречаного супу з картопляними галушками. Ця легка та смачна страва урізноманітнить меню на обід.

Інгредієнти: 3 великі картоплини, 1 яйце, пучок кропу, 3 ст. л. борошна з гіркою, 1 цибулина, 1 морквина, олія, куряче філе, півсклянки гречаної крупи, 1 солодкий перець, 3 зубчики часнику, лавровий лист, сіль і перець за смаком.

Фото: https://www.instagram.com/yaskamotsak/

Приготування:

Картоплю почистіть і відваріть у підсоленій воді. Злийте воду та зробіть пюре.

У картопляне пюре вбийте яйце, подрібнений кріп та борошно. Добре перемішайте.

На розігріту сковороду капніть олії, підсмажте подрібнену кубиками цибулю до м'якості.

Куряче філе промийте у проточній воді, наріжте шматочками та залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, ретельно знімаючи пінку. Додати сіль і лавровий листочок, зменшіть вогонь і варіть курку 20 хвилин.

Засипте в курячий бульйон промиту гречану крупу та солодкий перець, нарізаний невеликими кубиками. Поваріть ще 15 хвилин.

Набирайте чайною ложкою картопляне тісто і обережно опускайте в бульйон, щоб вийшли галушки.

Коли всі галушки опиняться в супі, додайте підсмажену цибулю та часник, подрібнений ножем або спеціальним пресом. Перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.

Після того, як галушки випливуть на поверхню, варіть суп ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь і посипте ароматну страву зеленню.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити