Суп із галушками – одна з найпопулярніших страв української кухні, і варіантів її приготування існує безліч. Галушки роблять з картоплі, сиру або складнішого "полтавського" тіста. Основою для супу може бути м'ясний або овочевий бульйон із засипками або зовсім без них. Цього разу ділимося рецептом гречаного супу з картопляними галушками. Ця легка та смачна страва урізноманітнить меню на обід.
Інгредієнти: 3 великі картоплини, 1 яйце, пучок кропу, 3 ст. л. борошна з гіркою, 1 цибулина, 1 морквина, олія, куряче філе, півсклянки гречаної крупи, 1 солодкий перець, 3 зубчики часнику, лавровий лист, сіль і перець за смаком.
Приготування:
Картоплю почистіть і відваріть у підсоленій воді. Злийте воду та зробіть пюре.
У картопляне пюре вбийте яйце, подрібнений кріп та борошно. Добре перемішайте.
На розігріту сковороду капніть олії, підсмажте подрібнену кубиками цибулю до м'якості.
Куряче філе промийте у проточній воді, наріжте шматочками та залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, ретельно знімаючи пінку. Додати сіль і лавровий листочок, зменшіть вогонь і варіть курку 20 хвилин.
Засипте в курячий бульйон промиту гречану крупу та солодкий перець, нарізаний невеликими кубиками. Поваріть ще 15 хвилин.
Набирайте чайною ложкою картопляне тісто і обережно опускайте в бульйон, щоб вийшли галушки.
Коли всі галушки опиняться в супі, додайте підсмажену цибулю та часник, подрібнений ножем або спеціальним пресом. Перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
Після того, як галушки випливуть на поверхню, варіть суп ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь і посипте ароматну страву зеленню.
- Читайте також, як зварити смачну юшку з карася.
- Раніше ми ділилися рецептом літнього супу-пюре з кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.