Лайм

Вийдуть м'якими та соковитими. Рецепт баклажанів в аджиці на зиму

Перевірений рецепт подобається багатьом

У сезон баклажанів є багато вдалих способів закрити їх на зиму, наприклад, у вигляді оцтової ікри або салату з помідорами. Для любителів гострих закусок ми підібрали рецепт баклажанів в аджиці. Такі овочі вийдуть м'якими, соковитими та в міру гострими.

Інгредієнти: 5 кг баклажанів, 1 кг болгарського перцю, 200 г часнику, 1-2 перцю чилі, 1 склянка цукру, 400 мл соняшникової олії, сіль за смаком.

Фото: Getty Images

Приготування:

Баклажани порізати брусочкам завтовшки у 2 пальці і довжиною близько 5 см. Посолити, перемішати і залишити на 1 годину.

Через годину відправляємо баклажани в киплячу воду, додаємо оцет (на 2 л води – 2 склянки оцту). Відварюємо протягом 10 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк і чекаємо, доки стече вода.

Болгарський та гострий перець очищаємо від насіння, ріжемо шматочками, часник чистимо. Подрібнюємо до стану пасти в блендері або м'ясорубці, після чого додаємо 1 склянку цукру та 400 мл олії. Перемішуємо аджику та варимо 15-20 хвилин.

У банки накладаємо баклажани, шарами чергуємо з аджикою. Стерилізуємо у каструлі (літрові банки – протягом 15 хвилин). Закочуємо кришками, залишаємо до остигання і прибираємо на зберігання. Баклажани з аджикою на зиму готові!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні