У сезон баклажанів є багато вдалих способів закрити їх на зиму, наприклад, у вигляді оцтової ікри або салату з помідорами. Для любителів гострих закусок ми підібрали рецепт баклажанів в аджиці. Такі овочі вийдуть м'якими, соковитими та в міру гострими.
Інгредієнти: 5 кг баклажанів, 1 кг болгарського перцю, 200 г часнику, 1-2 перцю чилі, 1 склянка цукру, 400 мл соняшникової олії, сіль за смаком.
Приготування:
Баклажани порізати брусочкам завтовшки у 2 пальці і довжиною близько 5 см. Посолити, перемішати і залишити на 1 годину.
Через годину відправляємо баклажани в киплячу воду, додаємо оцет (на 2 л води – 2 склянки оцту). Відварюємо протягом 10 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк і чекаємо, доки стече вода.
Болгарський та гострий перець очищаємо від насіння, ріжемо шматочками, часник чистимо. Подрібнюємо до стану пасти в блендері або м'ясорубці, після чого додаємо 1 склянку цукру та 400 мл олії. Перемішуємо аджику та варимо 15-20 хвилин.
У банки накладаємо баклажани, шарами чергуємо з аджикою. Стерилізуємо у каструлі (літрові банки – протягом 15 хвилин). Закочуємо кришками, залишаємо до остигання і прибираємо на зберігання. Баклажани з аджикою на зиму готові!
- Читайте також, як закрити на зиму баклажани по-корейськи.
- Раніше ми розповіли, як приготувати баклажани з горіховою пастою по-грузинськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.