В умовах війни, дефіциту продуктів і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили декілька банок помідорів з морквинням, а також кабачків як шашличків, радимо приготувати салат із баклажанів Тещин язик. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти: баклажани (2 кг), помідори (5 шт.), солодкий перець (5 шт.), гострий перець (1 шт.), часник (2 головки), сіль (1 ст. л.), цукор (0,5 склянки), рослинна (0,5 склянки), оцет (0,5 склянки).
Приготування:
Спочатку підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою, витираємо насухо. Ставимо банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 150-180°С. Стерилізуємо 20-30 хвилин. Кришки можна покласти поруч або прокип'ятити в каструлі з водою.
Баклажани споліскуємо у воді, витираємо насухо. Нарізаємо кільцями, солимо і залишаємо приблизно на 20 хвилин, щоб вийшла вся гіркота.
Помідори та перці теж промиваємо, з томатів за бажанням знімаємо шкірку. Солодкий та гострий перці очищаємо від насіння та білих прожилок. Часник очищаємо від лушпиння.
Томати, перці та часник пропускаємо через м'ясорубку.
Тим часом баклажани промиваємо від солі, викладаємо в каструлю та додаємо подрібнені овочі. Ставимо на плиту, всипаємо сіль і цукор, а також вливаємо олію. Варимо після закипання приблизно 20 хвилин. Наприкінці додаємо оцет, доводимо ще раз до кипіння і знімаємо з вогню.
Розподіляємо салат у стерильні банки і закочуємо герметично кришками. Укутуємо теплим пледом до повного остигання приблизно на добу, потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити баклажани в аджику на зиму.
- Читайте також на theLime, як зробити смачний салат з баклажанів та помідорів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.