Лайм

Як закрити на зиму улюблений салат з баклажанів Тещин язик: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

В умовах війни, дефіциту продуктів і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили декілька банок помідорів з морквинням, а також кабачків як шашличків, радимо приготувати салат із баклажанів Тещин язик. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: баклажани (2 кг), помідори (5 шт.), солодкий перець (5 шт.), гострий перець (1 шт.), часник (2 головки), сіль (1 ст. л.), цукор (0,5 склянки), рослинна (0,5 склянки), оцет (0,5 склянки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою, витираємо насухо. Ставимо банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 150-180°С. Стерилізуємо 20-30 хвилин. Кришки можна покласти поруч або прокип'ятити в каструлі з водою.

Баклажани споліскуємо у воді, витираємо насухо. Нарізаємо кільцями, солимо і залишаємо приблизно на 20 хвилин, щоб вийшла вся гіркота.

Помідори та перці теж промиваємо, з томатів за бажанням знімаємо шкірку. Солодкий та гострий перці очищаємо від насіння та білих прожилок. Часник очищаємо від лушпиння.

Томати, перці та часник пропускаємо через м'ясорубку.

Тим часом баклажани промиваємо від солі, викладаємо в каструлю та додаємо подрібнені овочі. Ставимо на плиту, всипаємо сіль і цукор, а також вливаємо олію. Варимо після закипання приблизно 20 хвилин. Наприкінці додаємо оцет, доводимо ще раз до кипіння і знімаємо з вогню.

Розподіляємо салат у стерильні банки і закочуємо герметично кришками. Укутуємо теплим пледом до повного остигання приблизно на добу, потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Фото: instagram.com/miroslava_sapchenko

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Приготуйте солодкі грінки: блогерка показала, як врятувати зачерствілу паску

Як у домашніх умовах приготувати солодкі грінки із черствої паски, яка залишилася після Великодня, щоб урізноманітнити своє звичне меню  

Як врятувати підмерзлу картоплю на городі: дієві поради

Які температури здатна витримати посаджена в землю картопля, а також як допомогти та врятувати рослини після нічних заморозків 

Міні з воланами і бермуди: стилістка назвала найбільш гарячі тренди сезону

Стилістка Яна Платонова продемонструвала в мережі, який одяг та взуття буде на піку популярності навесні та влітку 2024 року