Лайм

Скільки часу вариться кукурудза та як її смачно приготувати

У багатьох вона асоціюється з безтурботним дитинством

У кожного з нас є проста страва, яка асоціюється з найтеплішими спогадами з дитинства. У когось це тертий пиріг з яблуками, в інших – молочні коржики, а також свіжозварена кукурудза. theLime підібрав для вас прості рецепти, як зварити або запекти її, щоб знову поринути у ці миті.

Варена кукурудза

Інгредієнти: кукурудза (6 шт.), лимон (0,5 шт.), сіль (за смаком).

Приготування:

Кукурудзу очищаємо від листя, але не викидаємо його.

На дно великої каструлі викладаємо шар кукурудзяного листя, потім кукурудзу, заливаємо окропом, накриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь.

Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо молоду кукурудзу приблизно 20-25 хвилин. У воду додаємо трохи лимонного соку.

Якщо зріла кукурудза – варити її необхідно не менше 2 годин. Щоб прискорити процес приготування такої кукурудзи, можна заздалегідь замочити її у воді на 2-4 години. Так зерна розм'якнуть та зваряться швидше.

Вимикаємо плиту та даємо кукурудзі постояти 5 хвилин. Потім виймаємо, викладаємо на тарілку та посипаємо сіллю за смаком.

Фото: pinterest.com

Кукурудза в духовці

Інгредієнти: кукурудза (3-4 шт.), вершкове масло (40 г), петрушка (3 гілочки), часник (4 зубчики), сіль, перець.

Приготування:

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Очищаємо кукурудзу від листя та волосків.

Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики, пропускаємо через прес.

Петрушку або будь-яку іншу зелень за смаком промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увіблалася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

У миску викладаємо м'яке масло, часник, зелень, сіль та перець. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Застилаємо деко листом фольги, змащуємо його підготовленою сумішшю, зверху викладаємо качани кукурудзи, які також змащуємо маслом зі спеціями і зеленню. Загортаємо щільно фольгу.

Ставимо деко в гарячу духовку та запікаємо. Якщо кукурудза молода – приблизно 40 хвилин, а якщо стара – 1-1,5 години. Акуратно дістаємо її та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні