Помідори на зиму можна законсервувати за різними рецептами. Наприклад, приготувати їх з додаванням кетчупу чилі чи зробити солодкими. Тут вже кожна господарка чи господар робить вибір, опираючись на свої смакові вподобання. І якщо ви вже спробували готувати помідори за якимось із рецептів, і зараз шукаєте новий, theLime готовий поділитися з вами ще однією ідеєю. Зробіть помідори на зиму з базиліком – це смачно та дуже просто.
Знадобиться: 1 банка (літрова), 1 листя смородини, 2 листочки вишні, фіолетовий базилік, петрушка, кріп, 2-3 зубчика часнику, 3 гор. чорного перцю, 3 гор. духмяного перцю, 2 гвоздики, помідори.
Приготування: всі компоненти складаємо у банки, після чого заливаємо їх окропом. Залишаємо постояти на 15-20 хв. Далі зливаємо воду і додаємо: сіль 1 ст л з гіркою, 6 ст л цукру, 2.5 ст л оцту (9-відсоткового). Стерилізуємо 5 хв з моменту кипіння.
Після стерилізації дістаємо банки, герметично закриваємо їх кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо махровим рушником або ковдрою і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі. Прибираємо на зберігання у льох.
- Дізнайтесь, як закрити на зиму маринований перець з медом. Простий рецепт, який приємно вас здивує.
- Також зробіть салат з капусти, перцю та моркви. Він готується максимально просто і не потребує великої кількості компонентів.
- А ще приготуйте смачні помідори з морквою. theLime поділився смачним рецептом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.