Лайм

Рецепт - хіт цього літа. Як закрити на зиму помідори з базиліком

Поекспериментуйте на кухні

Помідори на зиму можна законсервувати за різними рецептами. Наприклад, приготувати їх з додаванням кетчупу чилі чи зробити солодкими. Тут вже кожна господарка чи господар робить вибір, опираючись на свої смакові вподобання. І якщо ви вже спробували готувати помідори за якимось із рецептів, і зараз шукаєте новий, theLime готовий поділитися з вами ще однією ідеєю. Зробіть помідори на зиму з базиліком – це смачно та дуже просто.

Фото: Youtube

Знадобиться: 1 банка (літрова), 1 листя смородини, 2 листочки вишні, фіолетовий базилік, петрушка, кріп, 2-3 зубчика часнику, 3 гор. чорного перцю, 3 гор. духмяного перцю, 2 гвоздики, помідори.

Приготування: всі компоненти складаємо у банки, після чого заливаємо їх окропом. Залишаємо постояти на 15-20 хв. Далі зливаємо воду і додаємо: сіль 1 ст л з гіркою, 6 ст л цукру, 2.5 ст л оцту (9-відсоткового). Стерилізуємо 5 хв з моменту кипіння.

Після стерилізації дістаємо банки, герметично закриваємо їх кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо махровим рушником або ковдрою і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі. Прибираємо на зберігання у льох.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні