Лайм

Новий сучасний рецепт. Як закрити на зиму смачні помідори з кетчупом чилі

Побалуйте близьких ароматними томатами

Рецептів консервації помідорів існує безліч, починаючи від домашнього кетчупу, закінчуючи квашеними томатами. Якщо хочете урізноманітнити меню оригінальною заготовкою, спробуйте закрити помідори новим сучасним способом - з кетчупом чилі. Завдяки цьому маринаду овочі стануть ароматними і набудуть пікантно-солодкого смаку.

Інгредієнти на 5 л банок: помідори (3 кг), кетчуп чилі (450 г), вода (8 склянок), яблучний оцет (1 склянка), цукор (1,5 склянки), сіль (2 ст.л.), листя вишні, смородини, кріп, запашний перець, лавровий лист.

Фото: Pixabay

Приготування:

Для цього рецепту знадобляться плоди невеликого розміру. Добре вимийте помідори та просушіть. Зелені хвостики не відривайте – у них міститься весь аромат томатів.

Візьміть стерилізовані банки і покладіть на дно перший шар помідорів. У кожну банку додайте 2 лаврові листочки, 3 горошини запашного перцю, по листочку смородини та вишні (порвіть на дрібні частини, щоб вони швидше стали віддавати свої аромати) і гілочку зеленого кропу. Зверху щільно покладіть помідори.

Фото: Getty Images

Приготуйте розсіл. Візьміть каструлю, влийте в неї воду і поставте на вогонь. Коли вода закипить, всипте цукор, оцет (бажано яблучний чи винний) та сіль. Добре перемішайте, щоб розчинилися сухі інгредієнти. Наприкінці додайте кетчуп чилі. Дайте закипіти та вимикайте.

Залийте банки з помідорами гарячим маринадом до верху і щільно закрутіть гвинтовими кришками, або закатайте (залежно від банок).

Переверніть банки вгору дном, укутайте теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження. Готові заготовки поставте в темне прохолодне місце для зберігання.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії