В умовах війни багато людей в Україні втратили частково або повністю свої доходи, тому змушені відмовитися від деяких благ мирного часу – наприклад, від походів у кафе та ресторани. І якщо ви вже навчилися варити каву в гейзерній кавоварці або робити освіжаючий глясе з морозивом, радимо приготувати напій із пишною молочною пінкою. theLime вирішив поділитися простим лайфхаком, як її зробити в домашніх умовах без ручного міксера чи френч-пресу.
Як відомо, у багатьох закладах баристи часто використовують спеціальний ручний міксер – капучинатор, щоб із молока вийшла пишна та повітряна піна. Не біда, якщо вдома такого немає – допоможе простий спосіб із мікрохвильовою піччю.
Для цього необхідно взяти невелику скляну банку та 50-100 мл молока.
Наповнюємо банку холодним молоком на третину та закриваємо кришкою. Різкими рухами вгору-вниз трясемо ємність протягом 1 хвилини. Після таких маніпуляцій обсяг вмісту збільшиться у 2 рази. Знімаємо кришку і ставимо банку в мікрохвильову піч. Закриваємо дверцята і прогріваємо молоко протягом 30 секунд – 1 хвилини. Виходить шикарна молочна пінка, яку необхідно акуратно зняти та помістити на кавову основу.
Напій можна подавати в такому вигляді або посипати зверху корицею чи тертим шоколадом.
- Раніше ми розповіли, як заварити в чашці каву по-польськи, щоб була смачною та ароматною.
- Читайте також на theLime, як правильно готувати вдома айс лате.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.