Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не полюбляють страви з овочів. Однак є безліч способів приготувати їх так, щоб було смачно. І якщо ви вже пробували робити цвітну капусту в пивному клярі, цього разно урізноманітніть своє меню запеченою під сиром. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: цвітна капуста (400 г), твердий сир (110 г), вершкове масло (1 ч. л.), сіль (за смаком), гострий мелений перець (за смаком), яйця (2 шт.), вода (1,5 л).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Цвітну капусту промиваємо у проточній воді та розбираємо на суцвіття.
У каструлю виливаємо 1,5 л чистої відфільтрованої води, доводимо до кипіння, потім висипаємо капусту і бланшуємо її 3 хвилини після повторного закипання води.
Відкидаємо капусту на друшляк і чекаємо, поки вода повністю стіче.
У невелику миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо їх до смаку. Збиваємо вінчиком чи виделкою, щоб білок і жовток з'єдналися. Твердий сир тремо на крупній тертці.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та викладаємо в неї попередньо відварену капусту, розподіляємо рівномірно. Потім заливаємо її яєчною сумішшю, а зверху посипаємо натертим сиром.
Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин – до появи рум'яної скоринки. Потім чекаємо, поки страва охолоне, перед подачею можна посипати її рубленою зеленню.
Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачне овочеве рагу.
- Читайте також на theLime, як приготувати запіканку з цвітної капусти та сиру.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.