Лайм

З меду та сухофруктів. Рецепт вітамінної пасти Амосова на зиму

Багато господинь використовують мед для приготування різноманітної випічки або солодкої консервації. І якщо ви не знаєте, як його ще можна застосувати, зробіть смачну заготовку на зиму під назвою паста Амосова. theLime вирішив докладніше розповісти про неї і поділитися рецептом.

Микола Амосов – український вчений медик, хірург, кібернетик, письменник. Відомо, що він давав своїм пацієнтам безліч життєво важливих порад про користь фізичних вправ і рекомендації щодо харчування. Саме він вигадав пасту Амосова, про яку вже кілька десятиліть ходять легенди, ніби вона здатна покращити стан здоров'я. Зазначимо, що по суті це смачна та поживна заготовка з медом, горіхами та сухофруктами. Її потрібно вживати в невеликих кількостях і з обережністю, оскільки вона солодка та досить калорійна.

Інгредієнти: натуральний мед (250 г), курага (250 г), родзинки (250 г), сушений чорнослив (250 г), інжир (250 г), волоські горіхи (1 склянка), лимон (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Лимони промиваємо у проточній воді, нарізаємо, виймаємо кісточки та подрібнюємо у блендері разом з інжиром.

Курагу, родзинки, чорнослив заливаємо окропом на декілька хвилин, потім зливаємо його. Пропускаємо їх через м'ясорубку.

Горіхи очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо ножем.

Усі інгредієнти змішуємо, перекладаємо в чисті банки та заливаємо натуральним медом. Ще раз перемішуємо та закриваємо кришкою. Зберігати таку пасту можна декілька місяців, але обов'язково у холодильнику.

Пасту Амосова найчастіше вживають після їжі, щоб не викликати подразнення шлунка та кишечника: дорослим – по 1 столовій ложці 3 рази на день, дітям – по 1 чайній чи десертній ложці.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини