Багато господинь використовують мед для приготування різноманітної випічки або солодкої консервації. І якщо ви не знаєте, як його ще можна застосувати, зробіть смачну заготовку на зиму під назвою паста Амосова. theLime вирішив докладніше розповісти про неї і поділитися рецептом.
Микола Амосов – український вчений медик, хірург, кібернетик, письменник. Відомо, що він давав своїм пацієнтам безліч життєво важливих порад – про користь фізичних вправ і рекомендації щодо харчування. Саме він вигадав пасту Амосова, про яку вже кілька десятиліть ходять легенди, ніби вона здатна покращити стан здоров'я. Зазначимо, що по суті це смачна та поживна заготовка з медом, горіхами та сухофруктами. Її потрібно вживати в невеликих кількостях і з обережністю, оскільки вона солодка та досить калорійна.
Інгредієнти: натуральний мед (250 г), курага (250 г), родзинки (250 г), сушений чорнослив (250 г), інжир (250 г), волоські горіхи (1 склянка), лимон (1 шт.).
Приготування:
Лимони промиваємо у проточній воді, нарізаємо, виймаємо кісточки та подрібнюємо у блендері разом з інжиром.
Курагу, родзинки, чорнослив заливаємо окропом на декілька хвилин, потім зливаємо його. Пропускаємо їх через м'ясорубку.
Горіхи очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо ножем.
Усі інгредієнти змішуємо, перекладаємо в чисті банки та заливаємо натуральним медом. Ще раз перемішуємо та закриваємо кришкою. Зберігати таку пасту можна декілька місяців, але обов'язково у холодильнику.
Пасту Амосова найчастіше вживають після їжі, щоб не викликати подразнення шлунка та кишечника: дорослим – по 1 столовій ложці 3 рази на день, дітям – по 1 чайній чи десертній ложці.
- Раніше ми розповіли, як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як варити овочі, щоб вони не втратили свою користь.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.