Лайм

Простий і дуже смачний. Рецепт сирника Снікерс з арахісом і карамеллю

Поекспериментуйте на дозвіллі

Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою родину смачною випічкою та десертами. Тим паче ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви вже дивували рідних та друзів желейним тортом Бите скло з крекерами, цього разу приготуйте сирник з арахісом та карамеллю. theLime ділиться перевіреним рецептом цих ласощів.

Інгредієнти: кисломолочний сир 9% (750 г), цукор (140 г), яйця (4 шт.), крохмаль (30 г), вершки 30% або сметана 20-30% (50 мл), арахісова паста (60 г), подрібнений арахіс (70 г).

Інгредієнти для карамелі: цукор (50 г), вершки 20% (130 мл), вершкове масло 82% (30 г), желатин (3 г), вода (20 мл).

Фото: instagram.com/julia_vilich_food_blog

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

У глибокій мисці змішуємо сир, яйця, цукор, крохмаль, вершки чи сметану, арахісову пасту. Перебиваємо все занурювальним блендером до отримання однорідної маси, потім додаємо в неї подрібнений арахіс і ретельно перемішуємо все разом.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, боки форми змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї підготовлену сирну масу. Зверху розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо в розігріту духовку та випікаємо сирник 45-50 хвилин.

Потім даємо йому повністю охолонути у формі та знімаємо її. Перевертаємо сирник на тарілку чи дошку.

Тим часом приготуємо карамель. Для цього заздалегідь замочуємо желатин у воді, потім злегка підігріваємо його і перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Чекаємо, поки він охолоне.

Беремо каструлю чи сковороду з товстим дном і розтоплюємо в ній цукор. Як тільки він повністю розтопиться, додаємо кип'ячені вершки, швидко перемішуючи масу вінчиком.

Потім додаємо сюди желатин і знову перемішуємо до однорідності, наприкінці – масло та сіль. Пропускаємо карамель через сито, потім даємо охолонути до кімнатної температури. Виливаємо її зверху на сирник і посипаємо подрібненим арахісом. Ставимо в холодильник щонайменше на 5 годин, потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Переглянути цей допис до Instagram

Повідомлення, поширення Юлія ВілічрецептиЛуцьк (@julia_vilich_food_blog)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців