Лайм

Як варити вершковий суп з фрикадельками і плавленим сиром: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю на обід

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують із різними рецептами. І якщо ви вже балували свою родину гречаним супом з галушками або яєчним з вермішеллю, цього разу зваріть вершковий суп із фрикадельками та плавленим сиром. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: вода (1,5 л), картопля (3-4 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), болгарський перець (1 шт.), фрикадельки (12 шт.), плавлений сир (1 шт.), рослинна олія (50 мл), вершкове масло (50 г), зелень, сіль, перець, мелений лавровий лист, мелений коріандр.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого супу необхідно заздалегідь зробити фрикадельки. М'ясо або курку промиваємо в проточній воді, подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Додаємо у фарш сіль та спеції. Мокрими руками формуємо фрикадельки та викладаємо їх на обробну дошку чи тарілку.

Картоплю очищаємо, промиваємо у проточній воді та нарізаємо середнім кубиком.

Ставимо на плиту каструлю із чистою відфільтрованою водою, чекаємо, поки вона закипить. Потім викладаємо в неї картоплю. Коли вода разом із овочами знову закипить, додаємо фрикадельки і варимо до готовності картоплі – приблизно 20-25 хвилин.

Цибулю, моркву та солодкий перець промиваємо під проточною водою. Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиком, моркву тремо на великій терці, а з болгарського перцю вирізаємо насіння та білі прожилки, потім нарізаємо його соломкою.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю, моркву та перець, додаємо також трохи вершкового масла.

Коли картопля звариться, акуратно дістаємо фрикадельки з супу, додаємо до нього натертий на терці плавлений сир і подрібнюємо все занурювальним блендером до однорідності. Потім додаємо засмажку, фрикадельки, сіль, спеції. Чекаємо, поки все закипить, потім кидаємо подрібнену зелень і вимикаємо через 1-2 хвилини. Даємо супу настоятися приблизно 15 хвилин, потім подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки