Лайм

Як приготувати на обід густий сирний крем-суп: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують із різними рецептами. І якщо ви вже балували свою родину літнім супом-пюре з кабачків чи щавлевим борщем, цього разу зваріть сирний крем-суп. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: вода (1,5 л), куряче філе (1 шт.), картопля (2 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), плавлений сир (300 г), твердий сир, наприклад, Чеддер або Емменталь (200 г), вершки 33% (50 мл), часник (1 зубчик), лавровий лист, білий перець, мелений коріандр.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Куряче філе промиваємо під проточною водою, розрізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо в каструлю, заливаємо відфільтрованою водою і ставимо на вогонь. Після закипання періодично знімаємо піну, що утворилася.

Овочі споліскуємо у воді, очищаємо, нарізаємо досить крупно: моркву – на 3-4 частини, цибулю – на 2, картоплю – середнім кубиком. Додаємо в бульйон спочатку цибулю, моркву, часник та лавровий лист, сіль, варимо приблизно 15-20 хвилин, потім – картоплю. Чекаємо, поки вона розм'якшиться.

Витягуємо з супу моркву, цибулю та лавровий лист – вони наситили бульйон своїми смаками, тому їх можна не використовувати.

Перебиваємо бульйон із куркою та картоплею блендером, знову ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Сюди ж додаємо плавлений сир – його попередньо потрібно порізати на шматочки або потерти на тертці. Перемішуємо, щоб він розплавився, а через 3-5 хвилин додаємо сир Чеддер або Емменталь, а також вершки. Варимо ще декілька хвилин, не забуваючи помішувати, щоб сир не осів на дно. Додаємо коріандр та білий перець.

За бажанням подрібнюємо суп блендером ще раз. Подавати можна з дрібно нарізаною зеленню або грінками з часником.

Фото: instagram.com/culinarypage_

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу