Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для близьких різні десерти самостійно. І якщо ви робили чорничний кекс на сметані або сирний пиріг з абрикосами, цього разу здивуйте сім'ю ніжним яблучним пирогом. theLime підібрав перевірений рецепт.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), сіль (0,25 ч. л.), цукор (50 г), ванільний цукор (10 г), молоко (100 мл), борошно (80 г), розпушувач (7 г), очищені яблука (900 г).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця та збиваємо їх міксером разом із сіллю до утворення пишної, світлої маси. Потім додаємо цукор та ванільний цукор і продовжуємо збивати ще приблизно 3 хвилини.
Слідом вливаємо молоко, половину просіяного через сито борошна та розпушувач, перемішуємо вінчиком до однорідності. Потім вводимо борошно, що залишилося, і знову перемішуємо.
Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Тремо на тертці, щоб вийшли акуратні пластини. Перемішуємо натерті яблука з тістом за допомогою силіконової лопатки.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Викладаємо тісто з яблуками у форму – так, щоб не було порожнеч. Відправляємо запікати пиріг до духовки приблизно на 1 годину. Потім дістаємо і залишаємо у формі, щоб він трохи охолонув.
Виймаємо із форми і перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Розрізаємо французький пиріг на порційні шматочки та подаємо до столу до чаю або какао.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пишну королівську ватрушку із сиром.
- Читайте також на theLime, як спекти персиковий пиріг до чаю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.