Лайм

Готується елементарно. Рецепт класичного печива Хрустики до чаю

Таке печиво також відоме під назвою вергуни

Серед домашньої випічки до чаю найбільшою популярністю користуються класичні рецепти - тістечка Картопля, віденське печиво з варенням, м'які горішки зі згущеним молоком. Хрустики або вергуни - ще один фаворит, і готувати їх дуже просто. Таке печиво роблять із бездріжджового тіста на сковороді, воно не потребує багато часу та кулінарної майстерності.

Інгредієнти: 220 г пшеничного борошна, 120 мл молока, 1 яйце, 25 г вершкового масла, 5 г розпушувача тіста, ½ ст. л. цукру, щіпка солі, олія для смаження, цукрова пудра для присипки.

Фото: https://www.instagram.com/nataliia_pavlova_ovsem/

Приготування:

Борошно змішайте з розпушувачем, яйце збийте з молоком. З'єднайте інгредієнти та замісіть тісто.

Масло розтопіть і додайте до тіста для печива. Перемішайте на посипаній борошном поверхні або обробній дошці, поки воно не стане еластичним і однорідним.

Тісто розділіть на частини та розкачайте качалкою, щоб його товщина не перевищувала 5 мм. Наріжте прямокутниками або ромбами завширшки 4 см і завдовжки 10-12 см.

На кожній смужці в центрі зробіть надріз і один кінець майбутнього хрустика пропустіть через отвір.

Сковороду розігрійте і заповніть соняшниковою олією приблизно на 1,5 см. Підсмажте хрустики протягом 1 хвилини з кожного боку, після чого викладіть на паперовий рушник, щоб олія увібралася.

Гарячі вергуни посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні