Серед домашньої випічки до чаю найбільшою популярністю користуються класичні рецепти - тістечка Картопля, віденське печиво з варенням, м'які горішки зі згущеним молоком. Хрустики або вергуни - ще один фаворит, і готувати їх дуже просто. Таке печиво роблять із бездріжджового тіста на сковороді, воно не потребує багато часу та кулінарної майстерності.
Інгредієнти: 220 г пшеничного борошна, 120 мл молока, 1 яйце, 25 г вершкового масла, 5 г розпушувача тіста, ½ ст. л. цукру, щіпка солі, олія для смаження, цукрова пудра для присипки.
Приготування:
Борошно змішайте з розпушувачем, яйце збийте з молоком. З'єднайте інгредієнти та замісіть тісто.
Масло розтопіть і додайте до тіста для печива. Перемішайте на посипаній борошном поверхні або обробній дошці, поки воно не стане еластичним і однорідним.
Тісто розділіть на частини та розкачайте качалкою, щоб його товщина не перевищувала 5 мм. Наріжте прямокутниками або ромбами завширшки 4 см і завдовжки 10-12 см.
На кожній смужці в центрі зробіть надріз і один кінець майбутнього хрустика пропустіть через отвір.
Сковороду розігрійте і заповніть соняшниковою олією приблизно на 1,5 см. Підсмажте хрустики протягом 1 хвилини з кожного боку, після чого викладіть на паперовий рушник, щоб олія увібралася.
Гарячі вергуни посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
- також, як приготувати просте сирне печиво на 1 яйце.
- Раніше ми розповідали, як приготувати вівсяне печиво на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.