У кожної господині є свій фірмовий рецепт квашених овочів: одні роблять швидкі помідори у відрі з часником, інші вважають за краще квасити зелені. theLime ділиться з вами рецептом квашеної капусти, яку можна закрити в банках до зими.
Інгредієнти на відро 10 л: капуста (4 кг), сіль (90-100 г), морква (500 г).
Приготування:
Капусту промиваємо, знімаємо верхні листочки і дрібно шаткуємо ножем. Викладаємо у велике відро, додаємо до неї сіль.
Моркву очищаємо від шкірки та нарізаємо соломкою або тремо на тертці. Додаємо її у відро до капусти.
Ретельно перемішуємо капусту, моркву та сік – так, щоб овочі пустили сік. Якщо капуста виділяє мало соку, слід додати ще одну столову ложку солі – приблизно 30 г.
Дерев'яним макогоном робимо зверху в капусті заглиблення, щоб виходила гіркота. Залишаємо капусту в такому вигляді на кілька днів за температури +13+15°С, щоб вона сквашувалась. Періодично перемішуємо її.
Тим часом промиваємо у проточній воді банки та кришки, а потім стерилізуємо їх. Зробити це можна в каструлі на парі, мікрохвильовій печі, мультиварці або духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 10 хвилин.
Після того, як капуста скваситься, розкладаємо її в стерильні банки і герметично закриваємо кришками. Прибираємо в темне прохолодне місце до зими, а в холодну пору року відкриваємо баночку і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як заквасити капусту швидкого приготування.
- Читайте також на theLime, як правильно тушкувати квашену капусту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.