Лайм

Не перекисне до зими. Рецепт хрумкої квашеної капусти в банках

Спробуйте такий варіант заготовки

У кожної господині є свій фірмовий рецепт квашених овочів: одні роблять швидкі помідори у відрі з часником, інші вважають за краще квасити зелені. theLime ділиться з вами рецептом квашеної капусти, яку можна закрити в банках до зими.

Інгредієнти на відро 10 л: капуста (4 кг), сіль (90-100 г), морква (500 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Капусту промиваємо, знімаємо верхні листочки і дрібно шаткуємо ножем. Викладаємо у велике відро, додаємо до неї сіль.

Моркву очищаємо від шкірки та нарізаємо соломкою або тремо на тертці. Додаємо її у відро до капусти.

Ретельно перемішуємо капусту, моркву та сік – так, щоб овочі пустили сік. Якщо капуста виділяє мало соку, слід додати ще одну столову ложку солі приблизно 30 г.

Дерев'яним макогоном робимо зверху в капусті заглиблення, щоб виходила гіркота. Залишаємо капусту в такому вигляді на кілька днів за температури +13+15°С, щоб вона сквашувалась. Періодично перемішуємо її.

Тим часом промиваємо у проточній воді банки та кришки, а потім стерилізуємо їх. Зробити це можна в каструлі на парі, мікрохвильовій печі, мультиварці або духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 10 хвилин.

Після того, як капуста скваситься, розкладаємо її в стерильні банки і герметично закриваємо кришками. Прибираємо в темне прохолодне місце до зими, а в холодну пору року відкриваємо баночку і насолоджуємося смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати