Лайм

Ідеально підійде для рогаликів і пирогів. Рецепт сливового варення на сковороді

Знадобиться зовсім небагато зусиль

Якщо ви обожнюєте щось смачненьке до чаю чи кави, і часто готуєте, наприклад, рогалики чи пироги, зробіть домашнє варення зі слив. Окрім того, що воно стане ідеальною начинкою для ваших десертів, його ще й доволі просто приготувати. У цьому матеріалі theLime розповість, як зробити сливове варення на сковорідці.

Фото: instagram.com/svitlana.food

Інгредієнти: сливи - 0,5 літра з гіркою, цукор - 0,5 літра з гіркою, лимонна кислота 1/3 ч. ложки. Для приготування бажано використовувати чавунну сковорідку. Кількість порцій можете регулювати в залежностi вiд розмірів вашої сковорідки.

Фото: instagram.com/svitlana.food

Приготування: сливи миємо, ріжемо на дрібні шматочки та кидаємо їх у півлітрову банку, щоб відміряти необхідну кількість. Далі висипаємо подрібнені сливи на сковорідку і ставимо готуватися на максимальний вогонь. З моменту закипання чекаємо 5 хв, після чого додаємо цукор. Знову чекаємо, поки суміш почне кипіти/булькати, після чого ще раз даємо покипіти 5 хв.

Фото: instagram.com/svitlana.food

Після того, як сливи покипіли протягом 5 хвилин, кидаємо дрібку лимонної кислоти залишаємо ще на 1 хвилину покипіти. Увесь час кипіння час суміш ретельно перемішуйте, щоб варення не пригоріло. Далі знімаємо з вогню, перекладаємо в стерильну банку та закручуємо кришками. Це найкраще і найшвидше в приготуванні варення, яке точно пригодиться в зимовий період - як у якості окремого десерту, так і в якості начинки до випічки.

Фото: instagram.com/svitlana.food

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні