Лайм

Як закрити на зиму смачний грибний паштет з шампіньйонів: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

У зв'язку з війною та значним подорожчанням продуктів чимало господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки на зиму. І якщо ви вже закрили декілька банок рибних консерв та тушонки, цього разу приготуйте грибний паштет із печериць. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: печериці (800 г), білі гриби (800 г), рослинна олія (15 ч. л.), цибуля (1-2 шт.), морква (1-2 шт.), сіль, лавровий лист, чорний мелений перець, оцет.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним для вас способом: на пару, в мікрохвильовій печі, мультиварці, духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 5-10 хвилин.

Гриби очищаємо від пилу та бруду і добре промиваємо у проточній воді. Ставимо на плиту велику каструлю, кип'ятимо в ній воду, трохи підсолюємо її. Бланшуємо гриби кілька хвилин і відкидаємо на друшляк, щоб витікла вся зайва рідина.

Цибулю та моркву очищуємо, споліскуємо у воді. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву тремо на терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю та моркву до золотистого кольору.

Бланшовані гриби з'єднуємо із засмажкою із овочів. Викладаємо отриману масу у велику каструлю, додаємо воду, сіль, перець, лавровий лист і тушкуємо на слабкому вогні, поки не випарується вся рідина, періодично помішуючи. Наприкінці додаємо оцет і через 2-3 хвилини знімаємо з вогню.

Пропускаємо отриману масу через м'ясорубку або подрібнюємо блендером до однорідності.

Розкладаємо гарячий паштет у стерильні банки, накриваємо, але не закручуємо кришками.

Ставимо на плиту велику каструлю для стерилізації, дно якої вистилаємо марлею або рушником. Акуратно викладаємо в неї банки з паштетом і заливаємо водою по плічка. Чекаємо, поки вода в каструлі закипить, і стерилізуємо їх приблизно 20-30 хвилин. Акуратно виймаємо і одразу ж закочуємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном до повного остигання, а потім відправляємо на зберігання у льох чи холодильник.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні