Лайм

Як зробити рибні консерви в домашніх умовах: простий рецепт та секрети приготування

Їх можна взяти з собою в дорогу чи укриття

Повномасштабна війна росії проти України триває 71-й день. Чимало людей змушені були покинути свої будинки та виїхати в невідомість. Інші – більшу частину часу проводять у бомбосховищах та підвалах, де немає можливості готувати повноцінно. Тому господині намагаються в хвилини затишшя зробити заготовки, які довго зберігаються без холодильника і їх у будь-який момент можна взяти із собою. Наприклад, домашню тушонку чи рибну консерву. theLime ділиться простим рецептом приготування такої консерви в мультиварці.

Інгредієнти: дрібна риба (1 кг), цибуля (2 шт.), помідори (5-6 шт.), морква (1 шт.), спеції, сіль, рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування консерви в мультиварці можна придбати дрібну рибку, наприклад мойву або кільку. Чистити її не потрібно, слід лише відірвати голови та хвости, а також ретельно промити в проточній воді.

Овочі споліскуємо у воді, цибулю та моркву очищаємо. Цибулю дрібно рубаємо ножем, а моркву тремо на терці. На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо їх окропом і знімаємо шкірку. Потім відправляємо томати в блендер і робимо з них пюре.

У чашу мультиварки наливаємо олію, вмикаємо режим "Випічка" або "Смаження" і обсмажуємо цибулю приблизно 5-7 хвилин, потім додаємо до неї моркву.

Потім додаємо до овочів підготовлену рибу, перемішуємо, тушкуємо кілька хвилин і виливаємо подрібнені томати. Солимо і перчимо за смаком. Включаємо режим "Тушкування" в мультиварці та залишаємо на 4 години. Періодично перемішуємо, щоб риба з овочами не пригоріла.

За цей час необхідно підготувати банки та кришки для консервування. Банки стерилізуємо будь-яким способом: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Для того, щоб зробити таку консерву, підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно стерилізувати в мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із содою або миючим засобом, наливаємо в кожну близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки кидаємо в киплячу воду на 5-10 хвилин.

Розливаємо гарячу суміш із риби та овочів у стерильні банки і закочуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном, накриваємо пледом і залишаємо доти, доки вони не охолонуть. Потім таку консерву можна взяти з собою в дорогу або бомбосховище чи тривалий час зберігати вдома.

Корисні поради:

    1. Рибу для консерви краще готувати на повільному вогні. Кістки, як правило, не видаляють, оскільки після тривалої термічної обробки вони просто не відчуваються.

    2. Можна використовувати як морську, так і річкову рибу для консервації.

    3. Для консерви бажано брати рибу з неушкодженою шкірою і лише свіжу.

    Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як зробити кляр для риби.
  • Читайте також на theLime, як приготувати смачний рибний паштет із плавленим сиром.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки

Чим підживити томати під час наливу плодів: поради для збільшення врожаю

Досвідчений дачник поділився в мережі, які добрива найкраще використовувати для високорослих помідорів у той період, коли плоди збільшуються