Лайм

Гаряча закуска, яка готується швидко і просто. Рецепт жульєну в грибах

Це дуже смачно

Виявляється, жульєн – це не страва, а спосіб нарізки овочів тонкою соломкою, який придумали французи. У сучасній французькій кулінарії жульєном називають салати або супи з овочами, нарізаними таким способом. Однак у нас слово "жульєн" має дещо інше значення. Коли ми його чуємо, одразу уявляємо ніжну порційну запіканку з грибами та сиром. Раніше theLime вже ділився класичним рецептом цієї страви, а цього разу розповість, як її урізноманітнити та приготувати за іншою технологією.

Фото: instagram.com/_cook_time_love_

Інгредієнти: гриби - 12 шт, цибуля - 1 шт, вершки - 200 гр, часник - 2 зубчики, сир - 200 гр, сіль/перець/спеції.

Фото: instagram.com/_cook_time_love_

Приготування: ніжки грибів відрізаємо та акуратно зачищаємо середину. Дрібно нарізаємо ніжки. Нарізаємо цибулю та обжарюємо разом з часником 5 хв. Далі додаємо до цибулі та часнику ніжки грибів, вершки, спеції, ретельно все перемішуємо та обжарюємо ще 5-7 хв. До нашої начинки додаємо сир та перемішуємо.

Фото: instagram.com/_cook_time_love_

Виставляємо шапочки грибів на форму для запікання. В середину грибів викладаємо начинку та запікаємо в духовці 20-30 хв. Температура випікання - 180 градусів.

Фото: instagram.com/_cook_time_love_

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні