Лайм

Як приготувати печінковий торт з курячої печінки: простий покроковий рецепт

Побалуйте свою сім'ю або здивуйте гостей

Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не полюбляють страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили паштет із зеленню або печінкові млинці із сирною начинкою, цього разу побалуйте близьких печінковим тортом із курячої печінки. theLime ділиться простим рецептом, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Інгредієнти для коржів: куряча печінка (600 г), цибуля (1 шт.), молоко (200 г), яйця (3 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), сіль (1 ч. л.), борошно (130 г), чорний перець.

Інгредієнти для начинки: цибуля (1 шт.), морква (1-2 шт.), рослинна олія для смаження, твердий сир або плавлений сирок (200 г), майонез, часник, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячу печінку промиваємо у проточній воді, відокремлюємо від плівок та жовчних проток. Потім нарізаємо і подрібнюємо в блендері або м'ясорубці разом із цибулею.

Додаємо до неї молоко, яйця, спеції та просіяне через сито борошно. Ретельно перемішуємо, наприкінці додаємо рослинну олію.

Розігріваємо сковороду з олією. Наливаємо трохи печінкового тіста та рівномірно розподіляємо його по всій поверхні сковороди. Чекаємо, поки млинець схопиться і підрум'яниться, потім перевертаємо його на інший бік. Смажимо його ще 1-2 хвилини та знімаємо зі сковороди, перекладаємо на тарілку. Виконуємо те саме з рештою тіста. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 8-10 млинців.

Моркву та цибулю для начинки очищаємо, промиваємо у проточній воді, цибулю нарізаємо дрібно ножем, а моркву тремо на терці. Розігріваємо сковороду з олією і тушкуємо овочі до м'якості.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Плавлений або твердий сир тремо на великій терці.

Додаємо до обсмажених овочів часник, сир та майонез, все перемішуємо, солимо до смаку.

Починаємо збирати торт: кожен млинець змащуємо отриманою начинкою. Зверху можна прикрасити подрібненою зеленню або звареним та натертим на тертці жовтком.

Відправляємо печінковий торт у холодильник на кілька годин, щоб він просочився. Потім подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як носити прозору спідницю, яка стала трендом: цікаві ідеї стилізації

Як цього літа стилізувати трендову спідницю з прозорої тканини, а також яким взуттям та аксесуарами доповнити, щоб виглядати стильно

Неймовірний лайфхак для поливу рослин, на який не потрібно витрачати кошти

Як за допомогою краплинного поливу забезпечити рослинам на городі достатню кількість вологи, щоб їхнє коріння не пересихало в спекотні дні

Сира аджика, яку можна їсти одразу: простий рецепт із Закарпаття

Як у домашніх умовах зробити сиру аджику з томатів та перців, яку можна подавати до м'ясних страв відразу ж після приготування