Лайм

Магазинний майонез можна не купувати. Рецепт домашнього соусу для салатів

Зробити його простіше простого

Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати гостру гірчицю або соус бешамель до макаронів, поекспериментуйте також з майонезом. theLimе ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яйце (1 шт.), рослинна олія (160 мл), лимонний сік (1 ст. л.), гірчиця (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0, 5 ч. л.), перець чорний мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Найкраще готувати домашній майонез у склянці для блендера. Виливаємо туди невелику кількість рослинної олії, а також висипаємо сіль, цукор, гірчицю та перець (за бажанням). Наприкінці розбиваємо одне яйце.

Ніжкою занурювального блендера "наступаємо" на яйце і не піднімаємо доти, доки з-під неї не з'явиться густа емульсія. Потім починаємо рухати, щоб досягти однорідної консистенції. Продовжуємо збивати, поступово доливаючи рослинну олію.

Наприкінці додаємо лимонний сік, ще раз перебиваємо масу блендером – вона повинна трохи посвітлішати. Ось і все – густий домашній майонез готовий.

Його можна відразу ж подавати до салатів чи будь-яких інших страв або ж перекласти в банку, закрити герметично кришкою і прибрати в холодильник на зберігання. Термін придатності домашнього майонезу – не більше 2 днів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні