Лайм

Магазинний майонез можна не купувати. Рецепт домашнього соусу для салатів

Зробити його простіше простого

Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати гостру гірчицю або соус бешамель до макаронів, поекспериментуйте також з майонезом. theLimе ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яйце (1 шт.), рослинна олія (160 мл), лимонний сік (1 ст. л.), гірчиця (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0, 5 ч. л.), перець чорний мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Найкраще готувати домашній майонез у склянці для блендера. Виливаємо туди невелику кількість рослинної олії, а також висипаємо сіль, цукор, гірчицю та перець (за бажанням). Наприкінці розбиваємо одне яйце.

Ніжкою занурювального блендера "наступаємо" на яйце і не піднімаємо доти, доки з-під неї не з'явиться густа емульсія. Потім починаємо рухати, щоб досягти однорідної консистенції. Продовжуємо збивати, поступово доливаючи рослинну олію.

Наприкінці додаємо лимонний сік, ще раз перебиваємо масу блендером – вона повинна трохи посвітлішати. Ось і все – густий домашній майонез готовий.

Його можна відразу ж подавати до салатів чи будь-яких інших страв або ж перекласти в банку, закрити герметично кришкою і прибрати в холодильник на зберігання. Термін придатності домашнього майонезу – не більше 2 днів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці

Будинок атакували миші? 10 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти назвали перевірені способи боротьби з мишами і розповіли, як вивести мишей з дому