Лайм

Магазинний майонез можна не купувати. Рецепт домашнього соусу для салатів

Зробити його простіше простого

Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати гостру гірчицю або соус бешамель до макаронів, поекспериментуйте також з майонезом. theLimе ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яйце (1 шт.), рослинна олія (160 мл), лимонний сік (1 ст. л.), гірчиця (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0, 5 ч. л.), перець чорний мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Найкраще готувати домашній майонез у склянці для блендера. Виливаємо туди невелику кількість рослинної олії, а також висипаємо сіль, цукор, гірчицю та перець (за бажанням). Наприкінці розбиваємо одне яйце.

Ніжкою занурювального блендера "наступаємо" на яйце і не піднімаємо доти, доки з-під неї не з'явиться густа емульсія. Потім починаємо рухати, щоб досягти однорідної консистенції. Продовжуємо збивати, поступово доливаючи рослинну олію.

Наприкінці додаємо лимонний сік, ще раз перебиваємо масу блендером – вона повинна трохи посвітлішати. Ось і все – густий домашній майонез готовий.

Його можна відразу ж подавати до салатів чи будь-яких інших страв або ж перекласти в банку, закрити герметично кришкою і прибрати в холодильник на зберігання. Термін придатності домашнього майонезу – не більше 2 днів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння

Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому

Приготуйте медовик з вишневою начинкою - вона додасть торту приємну кислинку