Лайм

Як закрити на зиму перець з часником: найпростіший рецепт

Зробіть кілька баночок такої закуски

Серед усіх заготовок особливе місце посідає консервація із болгарського перцю. Багато господинь полюбляють робити з нього різні закуски, тому що цей овоч має насичений колір та неймовірний смак. І якщо ви вже закрили лечо з перцем і морквою або кілька баночок болгарського перцю по-корейськи, цього разу здивуйте рідних перцем, замаринованим з часником. theLime підібрав простий рецепт такої закуски, яким поділилася авторка каналу про кулінарію "Все просто" у YouTube.

Інгредієнти: вода (1 л), перець (1,5 кг), оцет (180 мл), рослинна олія (200 мл), цукор (180 г), сіль (90 г), часник (10 зубчиків), перець горошком (10 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Завчасно підготуємо банки та кришки – для такої консервації необхідно взяти невеликі банки, промити їх у проточній воді із харчовою содою. Стерилізуємо їх у мікрохвильовій печі або духовці. Якщо ви вибрали другий варіант, ставимо їх у холодну духовку шийкою вниз, вмикаємо температуру 160-180°С, потім стерилізуємо 10-15 хвилин. Кришки можна покласти поряд або прокип'ятити у каструлі з водою.

Беремо велику каструлю та виливаємо в неї 1 л води. Висипаємо в неї цукор та сіль, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Потім додаємо рослинну олію, оцет і перець горошком. Ставимо каструлю на плиту і маринад доводимо до кипіння.

Болгарський перець ретельно промиваємо у проточній воді від пилу та бруду. Вирізаємо з нього насіннєву коробку та білі прожилки, нарізаємо кожну перчину досить крупно – на 4-5 скибочок.

Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики. Кожен із них ріжемо на тонкі пластинки.

Додаємо в киплячий маринад нарізаний часник та болгарський перець. Доводимо до кипіння та варимо приблизно 10 хвилин.

Розкладаємо перець у підготовлені банки, зверху заливаємо гарячим маринадом. Закручуємо або закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо махровим рушником або теплою ковдрою і залишаємо в такому вигляді до повного остигання. Приблизно через добу прибираємо у прохолодне темне місце, наприклад, льох чи підвал.

Взимку такий перець стане чудовим доповненням до будь-яких гарнірів та м'ясних страв.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні