Лайм

Готуємо до чаю смачні брауні зі шматочками шоколаду: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню і побалуйте близьких

Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою родину смачною випічкою та десертами. Тим паче ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви вже дивували рідних та друзів медовим тортом Снікерс або вишневим штруделем із листкового тіста, цього разу приготуйте смачний десерт брауні зі шматочками шоколаду. theLime підготував простий рецепт, яким поділилася в соцмережі Instagram planetakonditera.

Інгредієнти: вершкове масло (200 г), яйця (2 шт.), какао-порошок (0,5 склянки), борошно (0,5 склянки), цукор (1,25 склянки), ваніль (1 ч. л.) , розчинна кава (1 ч. л.), кукурудзяний крохмаль (1,5 ст. л.), сіль (0,25 ч. л.), шоколад (280-300 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вершкове масло та яйця заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

Викладаємо масло в сотейник і розтоплюємо на середньому вогні, додаємо цукор і перемішуємо до однорідності. Повільно додаємо какао-порошок і, коли все повністю перемішається, знімаємо з вогню.

Переливаємо отриману суміш у велику миску, вводимо по одному яйцю, потім додаємо ваніль і розчинну каву.

Просіюємо через сито борошно та кукурудзяний крохмаль, додаємо до попередніх інгредієнтів разом із сіллю. Потім ретельно перемішуємо.

Плитку шоколаду ламаємо або ріжемо ножем на невеликі шматочки. Додаємо їх у тісто, знову перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 160°С. Деко або форму для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо його вершковим маслом.

Виливаємо тісто зі шматочками шоколаду у форму та розрівнюємо силіконовою лопаткою. Випікаємо приблизно 25 хвилин, потім дістаємо з духовки і чекаємо, доки брауні трохи охолоне.

Подаємо смачний шоколадний десерт, порізавши на порційні шматочки, до чаю чи кави та насолоджуємося смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити

Шоколадні кекси з простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Як в домашніх умовах приготувати шоколадні мафіни з какао, які можна взяти з собою в якості перекусу в дорогу або на навчання