Лайм

Головне – не переварити. Рецепт грибної ікри з опеньків на зиму

Здивуйте своїх близьких

Багато господинь полюбляють заготовляти на зиму не тільки ягідні джеми, варення та різні закуски з овочів, а й гриби. І якщо ви вже закрили декілька баночок солянки з капусти з печерицями або замаринували білі гриби, цього разу поекспериментуйте з грибною ікрою з опеньків. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Уляна в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: опеньки (1 кг), цибуля (1 кг), морква (1 кг), помідори (1 кг), болгарський перець (1 кг), рослинна олія (300 мл), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби очищаємо, замочуємо у холодній підсоленій воді приблизно на 2 години. Потім опеньки добре промиваємо і відварюємо протягом 1 години. Відкидаємо на друшляк, щоб витікла вода, а потім пропускаємо через м'ясорубку – важливо вибрати насадку з великими отворами.

Овочі ретельно промиваємо в проточній воді. З перцю вирізаємо насіннєву коробку з білими прожилками, моркву та цибулю очищаємо. Цибулю та перець ріжемо маленькими кубиками, а моркву тремо на терці.

На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Викладаємо їх у блендер і подрібнюємо. Потім перетираємо отримане пюре через сито.

Викладаємо всі підготовлені інгредієнти у велику каструлю, наливаємо олію і ставимо на вогонь. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 1 годину, періодично помішуючи.

Тим часом підготуємо банки та кришки – їх необхідно промити у проточній воді з харчовою содою та простерилізувати на пару, у мікрохвильовій печі або духовці.

Перекладаємо гарячу ікру в стерильні банки.

Ставимо на плиту велику каструлю для стерилізації, дно якої вистилаємо марлею або рушником. Акуратно викладаємо в неї банки з грибною ікрою і заливаємо водою по плічка. Чекаємо, поки вода в каструлі закипить і стерилізуємо їх приблизно 30 хвилин. Акуратно виймаємо і одразу ж закочуємо герметично кришками. Укутуємо теплою ковдрою або пледом до повного остигання приблизно на добу, а потім відправляємо на зберігання в льох.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Уляна (@uliana.blog_)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні