Багато господинь полюбляють заготовляти на зиму не тільки ягідні джеми, варення та різні закуски з овочів, а й гриби. І якщо ви вже закрили декілька баночок солянки з капусти з печерицями або замаринували білі гриби, цього разу поекспериментуйте з грибною ікрою з опеньків. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Уляна в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: опеньки (1 кг), цибуля (1 кг), морква (1 кг), помідори (1 кг), болгарський перець (1 кг), рослинна олія (300 мл), сіль, перець.
Приготування:
Гриби очищаємо, замочуємо у холодній підсоленій воді приблизно на 2 години. Потім опеньки добре промиваємо і відварюємо протягом 1 години. Відкидаємо на друшляк, щоб витікла вода, а потім пропускаємо через м'ясорубку – важливо вибрати насадку з великими отворами.
Овочі ретельно промиваємо в проточній воді. З перцю вирізаємо насіннєву коробку з білими прожилками, моркву та цибулю очищаємо. Цибулю та перець ріжемо маленькими кубиками, а моркву тремо на терці.
На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Викладаємо їх у блендер і подрібнюємо. Потім перетираємо отримане пюре через сито.
Викладаємо всі підготовлені інгредієнти у велику каструлю, наливаємо олію і ставимо на вогонь. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 1 годину, періодично помішуючи.
Тим часом підготуємо банки та кришки – їх необхідно промити у проточній воді з харчовою содою та простерилізувати на пару, у мікрохвильовій печі або духовці.
Перекладаємо гарячу ікру в стерильні банки.
Ставимо на плиту велику каструлю для стерилізації, дно якої вистилаємо марлею або рушником. Акуратно викладаємо в неї банки з грибною ікрою і заливаємо водою по плічка. Чекаємо, поки вода в каструлі закипить і стерилізуємо їх приблизно 30 хвилин. Акуратно виймаємо і одразу ж закочуємо герметично кришками. Укутуємо теплою ковдрою або пледом до повного остигання – приблизно на добу, а потім відправляємо на зберігання в льох.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму смачний грибний паштет із печериць.
- Читайте також на theLime, як смачно замаринувати печериці в гірчично-медовому соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.