Лайм

Як засолити опеньки на зиму: простий рецепт та поради для довгого зберігання

Спробуйте зробити за цим рецептом

Для багатьох господинь сезон консервації не закінчується влітку, оскільки восени можна закрити різні закуски з овочів та гриби. І якщо ви вже зробили декілька баночок грибної ікри, цього разу засоліть опеньки. theLimе підібрав перевірений рецепт, яким поділилася авторка каналу про кулінарію "Моє подвір'я" в YouTube.

Інгредієнти: опеньки, сіль (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби необхідно ретельно очистити від сміття та покласти у глибоку миску. Заливаємо опеньки водою з великою кількістю солі та промиваємо їх, потім зливаємо воду і повторюємо те саме 2-3 рази.

Потім відправляємо гриби в каструлю із чистою водою, проварюємо хвилин 15-20, а якщо грибів багато – 35-40. Виймаємо відварені гриби за допомогою шумівки і знову декілька разів промиваємо водою.

Знову відварюємо гриби у новій порції чистої води – приблизно 5-10 хвилин.

Банки та кришки заздалегідь промиваємо у проточній воді та стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом: на пару, у мікрохвильовій печі, мультиварці чи духовці.

Які кришки використовувати для консервування та як їх стерилізувати.

Викладаємо відварені гриби в чисті банки, додаємо в кожну приблизно 25 г солі (1 ст. л. без гірки) і заливаємо водою до самого верху.

Порада: Якщо ви плануєте зберігати гриби за кімнатної температури, у кожну банку перед стерилізацією також необхідно додати 2-3 г лимонної кислоти.

Порада: Для тривалого зберігання промиті та відварені опеньки можна заморозити в морозилці.

Ставимо на плиту велику каструлю для стерилізації, дно якої вистилаємо марлею або рушником. Акуратно викладаємо в неї банки з грибами, накриваємо їх кришками, заливаємо водою по плічка. Чекаємо, поки вода в каструлі закипить, і стерилізуємо їх 1,5-2 години. Акуратно виймаємо і одразу ж закочуємо герметично кришками. Укутуємо теплою ковдрою або пледом до повного остигання приблизно на добу, а потім відправляємо на зберігання в холодне місце найкраще погріб або підвал.

Взимку відкриваємо баночку, дістаємо гриби і опускаємо на 1-2 хвилини в окріп, щоб прибрати зайву сіль.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Які кімнатні квіти влітку варто перемістити в сад: перелік рослин

Які кімнатні рослини необхідно винести з будинку в сад, як правильно вибрати для них місце, а також як за ними доглядати

Хустка замість пояса: стилістка показала модний прийом, який варто спробувати

Інфлюенсерка та стилістка Аліса П'яткова продемонструвала в мережі, як носити шовкову хустку замість пояса, щоб виглядати небанально

Як зробити ефективне добриво для першого підживлення болгарських перців: простий рецепт

Як приготувати підживлення з мінеральних добрив для того, щоб перці після висадки у відкритий ґрунт розвивалися та радували врожаєм