Лайм

Готуємо вдома улюблені цукрові булочки як у школі: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких

У кожного з нас є страва, яка асоціюється із безтурботним дитинством. У когось це плетінка з сирного тіста, а в інших – порційні піци-булочки або цукрові булочки у вигляді сердець, які багато хто з нас купував у шкільній їдальні на перерві. theLime ділиться рецептом останніх, щоб оживити ці спогади.

Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), молоко (250 г), яйце (1 шт.), цукор (3 ст. л.), сухі дріжджі (11 г), рослинна олія (5 ст. л.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для змащування: вершкове масло чи маргарин (50 г), цукор (100-150 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску виливаємо тепле молоко, розбиваємо яйце і додаємо цукор. Ретельно перемішуємо доти, доки не розчиняться всі кристали цукру. Потім висипаємо в суміш сухі дріжджі та додаємо щіпку солі. Ще раз перемішуємо і вливаємо олію.

Потім до рідких інгредієнтів поступово всипаємо просіяне через сито борошно, починаємо замішувати тісто спочатку в мисці, потім на робочій поверхні, присипаній борошном. Коли тісто стане м'яким і припинить прилипати до рук, перекладаємо його в миску і накриваємо чистим рушником. Прибираємо його у тепле місце без протягів на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Робочу поверхню змащуємо олією або присипаємо борошном. Злегка розминаємо тісто, що підійшло, руками і відриваємо від нього невеликі шматочки, катаємо з них кульки.

Вершкове масло або маргарин розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Розкочуємо кожну кульку в невелике коло качалкою, змащуємо його маслом, зверху посипаємо цукром. Згортаємо коло в рулет і з'єднуємо кінці рулету, защипуючи краї. Потім робимо посередині надріз гострим ножем, не дорізаючи до краю приблизно 2 см, вивертаємо цукром рулет назовні. Виходить цукрова булочка-серце.

Деко для випічки змащуємо рослинною олією або вершковим маслом (можна вистелити його пергаментом) і викладаємо на нього підготовлені булочки, відступаючи трохи місця одна від одного. Ставимо у розігріту духовку на 15-25 хвилин (залежно від потужності духовки). Потім виймаємо їх, накриваємо чистим рушником і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.

Подаємо смачні булочки з молоком, кавою або чаєм і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити