Осінь у багатьох асоціюється із сезоном "тихого полювання" – тобто збиранням грибів. При цьому деякі господині полюбляють маринувати та закривати зібраний урожай у банках на зиму, а інші воліють готувати з них різноманітні страви, які можна вживати одразу. theLime підібрав перевірений рецепт грибної ікри з опеньків, яким поділилася lyubava_hubska на своїй сторінці в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: опеньки (500 г), цибуля (1-2 шт.), морква (1 шт.), рослинна олія, оцет, сіль, перець горошком, гвоздика, мускатний горіх.
Приготування:
Опеньки очищаємо від лісового сміття, промиваємо у проточній воді декілька разів. Потім відварюємо їх приблизно 15 хвилин. Зливаємо воду, заливаємо свіжу, додаємо по 3 шт. гвоздики та запашного перцю горошком, відварюємо ще 15-20 хвилин. Відкидаємо опеньки на друшляк, чекаємо, поки стече вся рідина, потім пропускаємо їх через м'ясорубку.
Читайте також: як засолити опеньки на зиму.
Моркву та цибулю промиваємо у проточній воді. Очищаємо, моркву ріжемо ножем або тремо на середній терці, цибулю теж подрібнюємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості. Потім пропускаємо їх через м'ясорубку.
Змішуємо гриби з овочами, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо на слабкому вогні в сковороді або в мультиварці приблизно 20 хвилин. Потім додаємо трохи оцту, щіпку мускатного горіха, перемішуємо і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
Чекаємо, доки грибна ікра трохи охолоне, потім подаємо до столу з тостовим хлібом або грінками.
- Раніше ми розповіли, як зварити смачний суп із свіжих лісових грибів.
- Читайте також наLime, як закрити на зиму смачну солянку з капусти з грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.