Кожна господиня намагається готувати для своєї родини не лише смачні, а й корисні страви. І якщо ви вже балували рідних легким салатом з руколою та моцарелою, цього разу приготуйте Мімозу з консервованим тунцем та плавленим сиром. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Уляна на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти: консервований тунець (180 г), плавлений сир (150 г), курячі яйця (5 шт.), майонез (150 г), морква (2 шт.), картопля (2 шт.), зелень (за смаком).
Приготування:
Курячі яйця промиваємо під проточною водою і варимо вкруту – приблизно 10 хвилин. Охолоджуємо (можна залити холодною водою) та очищаємо від шкаралупи. Жовтки відокремлюємо від білків, тремо їх на дрібній терці у різні ємності.
Овочі споліскуємо у воді. Картоплю та моркву відварюємо "в мундирі" (приблизно 20-30 хвилин) і очищаємо від шкірки. Охолоджуємо і теж тремо на дрібній терці.
Рибну консерву необхідно вийняти з банки, відокремити від великих кісток, пом'яти виделкою.
Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.
Читайте також: як приготувати салат Мімоза у вигляді рулету.
Викладаємо інгредієнти шарами на велику тарілку або будь-який інший посуд:
1 – картопля,
2 – майонез,
3 – тунець,
4 – майонез,
5 – зелень,
6 – майонез,
7 – морква,
8 – майонез,
9 – плавлений сир,
10 – майонез,
11 – жовток.
Зверху накриваємо харчовою плівкою і відправляємо салат Мімоза в холодильник хоча б на 1 годину, щоб він просочився.
Подаємо салат до столу з будь-яким гарніром чи м'ясними стравами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати мариновану капусту із болгарським перцем.
- Читайте також на theLime, як зробити теплий салат зі спаржевою квасолею та яйцями.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.