Лайм

Як приготувати салат Мімоза з тунцем і плавленим сиром: покроковий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Кожна господиня намагається готувати для своєї родини не лише смачні, а й корисні страви. І якщо ви вже балували рідних легким салатом з руколою та моцарелою, цього разу приготуйте Мімозу з консервованим тунцем та плавленим сиром. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Уляна на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти: консервований тунець (180 г), плавлений сир (150 г), курячі яйця (5 шт.), майонез (150 г), морква (2 шт.), картопля (2 шт.), зелень (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячі яйця промиваємо під проточною водою і варимо вкруту приблизно 10 хвилин. Охолоджуємо (можна залити холодною водою) та очищаємо від шкаралупи. Жовтки відокремлюємо від білків, тремо їх на дрібній терці у різні ємності.

Овочі споліскуємо у воді. Картоплю та моркву відварюємо "в мундирі" (приблизно 20-30 хвилин) і очищаємо від шкірки. Охолоджуємо і теж тремо на дрібній терці.

Рибну консерву необхідно вийняти з банки, відокремити від великих кісток, пом'яти виделкою.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Читайте також: як приготувати салат Мімоза у вигляді рулету.

Викладаємо інгредієнти шарами на велику тарілку або будь-який інший посуд:

1 – картопля,

2 – майонез,

3 – тунець,

4 – майонез,

5 – зелень,

6 – майонез,

7 – морква,

8 – майонез,

9 – плавлений сир,

10 майонез,

11 – жовток.

Зверху накриваємо харчовою плівкою і відправляємо салат Мімоза в холодильник хоча б на 1 годину, щоб він просочився.

Подаємо салат до столу з будь-яким гарніром чи м'ясними стравами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг