Лайм

Як приготувати салат Мімоза з тунцем і плавленим сиром: покроковий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Кожна господиня намагається готувати для своєї родини не лише смачні, а й корисні страви. І якщо ви вже балували рідних легким салатом з руколою та моцарелою, цього разу приготуйте Мімозу з консервованим тунцем та плавленим сиром. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Уляна на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти: консервований тунець (180 г), плавлений сир (150 г), курячі яйця (5 шт.), майонез (150 г), морква (2 шт.), картопля (2 шт.), зелень (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячі яйця промиваємо під проточною водою і варимо вкруту приблизно 10 хвилин. Охолоджуємо (можна залити холодною водою) та очищаємо від шкаралупи. Жовтки відокремлюємо від білків, тремо їх на дрібній терці у різні ємності.

Овочі споліскуємо у воді. Картоплю та моркву відварюємо "в мундирі" (приблизно 20-30 хвилин) і очищаємо від шкірки. Охолоджуємо і теж тремо на дрібній терці.

Рибну консерву необхідно вийняти з банки, відокремити від великих кісток, пом'яти виделкою.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Читайте також: як приготувати салат Мімоза у вигляді рулету.

Викладаємо інгредієнти шарами на велику тарілку або будь-який інший посуд:

1 – картопля,

2 – майонез,

3 – тунець,

4 – майонез,

5 – зелень,

6 – майонез,

7 – морква,

8 – майонез,

9 – плавлений сир,

10 майонез,

11 – жовток.

Зверху накриваємо харчовою плівкою і відправляємо салат Мімоза в холодильник хоча б на 1 годину, щоб він просочився.

Подаємо салат до столу з будь-яким гарніром чи м'ясними стравами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою