Кожна господиня полюбляє експериментувати на кухні з незвичними подачами страв або додаючи нові інгредієнти. І якщо ви вже робили салат Мімоза за класичним рецептом, цього разу приготуйте його у вигляді рулету. theLime підготував для вас простий рецепт.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), сир (60-70 г), морква (2 шт.), картопля (2 шт.), тунець (1 банка), майонез (100 г), сіль, перець.
Приготування:
Яйця відварюємо вкруту - 10 хвилин після закипання. Потім заливаємо їх холодною водою, щоб вони остигли, очищаємо від шкаралупи. Окремо тремо на дрібній терці білок, а в інший посуд жовток.
Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з підсоленою водою та відварюємо "в мундирі" близько 20-30 хвилин. Очищаємо готові овочі від шкірки і чекаємо, поки вони охолонуть.
Твердий сир, моркву та картоплю також тремо на дрібній терці.
З консервованого тунця зливаємо рідину, виймаємо, якщо є, великі кістки. Подрібнюємо його виделкою.
Робочу поверхню застилаємо харчовою плівкою. На неї викладаємо прямокутником (розмір приблизно 27*17 см) натертий яєчний жовток, зверху покриваємо дрібною сіточкою з майонезу. Другий шар – з натертого сиру та знову шар майонезу. Третій шар – шар моркви, при цьому він не повинен доходити до верхнього та нижнього країв на 1 см. Моркву також покриваємо тонким шаром майонезу. Далі – картопля та сіточка майонезу, білки та майонез. Посередині прямокутника останнім шаром викладаємо подрібнений виделкою консервований тунець.
Формуємо рулет: загортаємо всередину нижній край, потім верхній. Обертаємо ще одним шаром харчової плівки, трохи ущільнюємо рулет і кладемо в холодильник щонайменше на 4 години, а краще на всю ніч.
Перед подачею розгортаємо і акуратно ріжемо салат Мімоза на порційні шматочки. За бажанням прикрашаємо та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати шаровий салат із шпротами.
- Читайте також на theLime, як зробити оригінальний крабовий салат із морквою по-корейськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.