Лайм

Візажист назвала найбільш поширену помилку в макіяжі, яка додає жінкам віку

Так робили чи роблять більшість

Виглядати доглянуто та красиво – цілком зрозуміле бажання кожної жінки. Однак якщо припускатися певних помилок у догляді за собою, можна, навпаки, досягнути зворотного ефекту і візуально "зістарити" себе ще більше. Ми вже розповідали про старомодні прийоми у макіяжі, які додають віку, а цього разу разом із візажисткою Сафрон Хьюз розберемось, як не варто фарбувати очі.

Експертка пояснила виданню Express, що важкий макіяж візуально робить очі меншими та створить темні кола навколо них. За словами Сафрон, це може виглядати невдало та лише підкреслювати втому на обличчі жінки.

Фото: Getty Images

"Багато жінок люблять робити виразний макіяж очей для особливих випадків, але іноді цього слід уникати. Справа в тому, що насичена підводка може зістарити обличчя, а темні кольори не тільки візуально зроблять очі меншими, але також можуть створити темні тіні навколо них, додаючи відчуття втоми", - розповідає спеціалістка.

Читайте також: Підкреслює вік та втому: який колір волосся візуально робить жінку старшою.

Візажистка наголошує: щоб виглядати молодше, очі мають бути вдало підкресленими за допомогою більш спокійніших нюдових тонів. "Використання нюдової підводки може візуально зробити ваші очі більшими та підкреслити яскравий погляд", - каже Сафрон.

Фахівець у сфері краси також порадила "триматися подалі" від таких речей, як гелева підводка, оскільки вона може переноситися протягом дня та осісти в тонких лініях (складках) навколо очей.

"Натомість обирайте димчасто-коричневі тіні для повік з маленьким пензликом. Тоді ви отримаєте тонку, але чітку лінію", - пояснила Хьюз.

Фото: Getty Images

Ще кілька порад від Сафрон Хьюз:

  • Тонкі брови додають віку. За допомогою олівця підкресліть природну форму ваших брів та зробіть погляд ще виразнішим.
  • Темна помада також може довати віку. Візажистка радить обирати відтінок, який буде на 1-2 тони яскравіший за природній колір губ.
  • Замість густого тонального крему, який лише зробить недоліки ще помітнішими, варто обирати легкий зволожуючий засіб, який візуально зробить шкіру сяючою та молодою.

Читайте на тему: Топ-5 помилок у макіяжі, які візуально роблять жінку старшою.

  • Не слід забувати про праймер. "Праймер - найкращий друг зрілої жінки. Засіб готує обличчя до нанесення тонального крему або консилера, а також покращує стійкість вашого макіяжу і зменшує ймовірність появи тонких зморшок протягом дня", - пояснює Сафрон.

Фото: Getty Images

  • Дізнайтесь, які кольори візуально роблять жінку молодшою. Експертка з кольору Кейт Сміт назвала відтінки, до яких варто придивитися.
  • Також подивіться, який колір вважають невдалим для жінок старше 50 років. Стилістка Мелісса Ланд пояснила, чому чорним одягом жінкам після 50-60 років варто бути обережними.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою