Лайм

Як приготувати хрумку квашену капусту з буряком: швидкий рецепт Пелюстки

Зробити її простіше простого

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь в цьому році вирішили вперше зробити різні заготовки на зиму. І якщо ви вже закрили ікру із зелених помідорів або ж кілька баночок гострої аджики, побалуйте своїх близьких ще й квашеною капустою. theLime підібрав для вас простий рецепт із буряком, яким поділився блогер Богдан Волинський на своєму каналі в YouTubе.

Інгредієнти: білокачанна капуста (0,5 головки), часник (3 зубчики), буряк (1 шт.), вода (0,5 л), сіль (2,5 ст. л.).

Фото: скріншот із youtube.com

Приготування:

Капусту промиваємо, якщо вона ціла знімаємо верхнє листя і розрізаємо, нам знадобиться приблизно половина середньої голівки. Шинкуємо капусту ножем середніми скибочками, щоб вони були не дуже тонкими, але й не грубими.

Буряк споліскуємо, очищаємо та нарізаємо тонкими скибочками. Часник очищаємо та поділяємо на зубчики.

У 0,5 л води (можна взяти як кип'ячену, так і сиру) розчиняємо приблизно 2,5 ст. л. кам'яної солі, ретельно перемішуємо доти, доки всі кристали розчиняться.

Викладаємо на дно банки три зубчики часнику, потім нарізану капусту, заповнюючи її приблизно на дві третини. Потім сюди ж відправляємо трохи нарізаного буряка і заливаємо приблизно 200 г солоної води. За допомогою дерев'яної качалки переминаємо капусту з буряком прямо в банці. Потім додаємо ще овочів і повторюємо ту ж саму процедуру ще один або кілька разів. Насамкінець залишаємо її під пресом – для цього знадобиться кришка меншого діаметру, яку необхідно помістити всередину банки.

Зверху накриваємо банку кришкою, але не закручуємо її до кінця. Коли капуста почне кваситися, почне виділятися газ, який може зірвати кришку або внаслідок чого лусне банка. Обов'язково ставимо під банку невелику тарілку, щоб розсіл, який почне підніматися з банки, стікав на неї.

Залишаємо капусту за кімнатної температури на 3-4 дні. Через зазначений проміжок часу вона буде готова прибираємо її на зберігання в холодне місце або подаємо до столу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні