Кожна господиня має свій фірмовий рецепт квашених овочів: хтось квасить зелені помідори з часником і хріном, а хтось полюбляє робити квашену капусту і навіть закриває її в банках до зими. theLime підібрав рецепт капусти швидкого приготування, яким поділилася авторка блогу про кулінарію "Файна кухня" в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: капуста (3-3,5 кг), морква (2-3 шт.), часник (3-5 зубчиків).
Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), сіль (2 ст. л.), цукор (100 г), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), запашний перець (5 горошин), лавровий лист (5 шт.), оцет (100 мл).
Приготування:
Капусту промиваємо у проточній воді, знімаємо кілька верхніх листочків. Дрібно шаткуємо ножем. Моркву очищаємо, споліскуємо у воді, тремо на великій терці.
Змішуємо капусту та моркву у великій ємності.
Читайте також: як приготувати квашену капусту з буряком.
У каструлю виливаємо воду, додаємо до неї сіль і цукор, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Ставимо на вогонь, додаємо чорний мелений перець, запашний перець, лавровий лист. Доводимо до кипіння і кип'ятимо приблизно 5 хвилин. Потім вливаємо оцет, кип'ятимо ще 1-2 хвилини, знімаємо з вогню.
Заливаємо капусту та моркву гарячим маринадом, все ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою. Чекаємо, поки все охолоне, - тоді квашена капуста буде готова.
Подаємо до столу з будь-якими гарнірами чи м'ясними стравами.
- Раніше ми розповіли, як зварити смачний капустняк із квашеної капусти.
- Читайте також на theLime, як правильно тушкувати квашену капусту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.