Лайм

Топ-3 оригінальних рецепти квашеної капусти, які здивують смаком та користю

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня намагається стежити за раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Особливе місце в меню повинні займати сезонні овочі, наприклад, квашена капуста, яка містить чимало корисних речовин. theLimе підібрав для вас оригінальні рецепти такої капусти, якими поділилися на сторінці "Все для саду та міста" у соцмережі Instagram.

Фото: pinterest.com

1. Пряна квашена капуста

Інгредієнти: капуста (3 кг), буряк (100 г), морква (500 г), часник (3-4 головки), гіркий перець (1 стручок), листя вишні (50 г), зелень та коріння петрушки, селери, кінзи, кропу (100 г), запашний перець (3-5 горошин), лавровий лист (2-4 шт.), кориця (щіпка), сіль (60 г).

Приготування:

Спочатку приготуємо маринад: ставимо на плиту каструлю з водою (1,5 л), додаємо до неї сіль та спеції. Ретельно перемішуємо та доводимо до кипіння. Потім залишаємо, щоб маринад охолонув.

Всі овочі промиваємо в проточній воді, з капусти знімаємо верхнє листя, дрібно шаткуємо її ножем. Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими шматочками.

Моркву очищаємо, нарізаємо кружальцями чи соломкою, перець – теж соломкою. Буряк подрібнюємо тонкими кружальцями.

Листя і коріння петрушки, селери, кінзи, кропу промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, потім нарізаємо.

Укладаємо інгредієнти у посуд шарами: капуста, прянощі, овочі. І заливаємо охолодженим маринадом.

2. Квашена капуста з медом без солі

Інгредієнти: капуста (3 кг), часник (4 головки), солодкий перець (2 шт.), житні сухарики (5 шт.), морква (2 шт.), мед (2 ст. л.).

Приготування:

Капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо верхнє листя, дрібно шаткуємо. Мнемо руками, щоб із неї виділився сік.

Болгарський солодкий перець миємо, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Нарізаємо кільцями чи соломкою.

Моркву споліскуємо, очищаємо та ріжемо соломкою. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем.

Всі інгредієнти викладаємо в ємність для квашення шарами: на дно житні сухарі та ложку меду, потім капусту, потім інші овочі й знову повторюємо. Товщина кожного шару – приблизно 5 см.

Зверху заливаємо медом і прибираємо у темне місце приблизно на тиждень. Щодня масу необхідно "проколювати", щоби виділявся газ.

Читайте також: Рецепт хрумкої квашеної капусти у банках на зиму.

3. Квашена капуста з кмином та ялівцем

Інгредієнти: капуста (1,5 кг), кислі яблука (1-2 шт.), морква (1 шт.), кмин (1,5 ст. л.), ялівцеві ягоди (0,25 склянки), сіль (1 ст. л.).

Приготування:

Всі овочі та фрукти ретельно промиваємо. Капусту шаткуємо, моркву очищаємо і тремо на великій терці, а яблука ріжемо середніми скибочками.

Викладаємо все в миску або будь-яку іншу ємність для квашення, перемішуємо, трохи мнемо руками. Додаємо ялівцеві ягоди, кмин і сіль.

Залишаємо на 3 дні для сквашування, при цьому не забуваємо щодня "проколювати", щоб виділявся газ.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді