Лайм

Як приготувати пухку італійську чіабату на воді: простий рецепт

Спробуйте спекти такий італійський хліб на дозвіллі

В умовах війни та дефіциту продуктів багато господинь почали самостійно випікати різні солодкі десерти, а також хліб. І якщо ви вже робили італійський хліб Фокача з оливками та помідорами, цього разу побалуйте близьких пишною чіабатою на воді та дріжджах. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер на своїй сторінці oksial_international_cooking у соцмережі Instagram.

Інгредієнти: пшеничне борошно (1 кг), вода (800 мл), сухі дріжджі (3 г = 1 ч. л.), сіль (1 ст. л.), рослинна олія (100 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Змішуємо в глибокому посуді просіяне борошно, теплу воду, сіль, сухі дріжджі та олію. Вимішуємо все разом ложкою, лопаткою чи руками. Потім накриваємо миску чистим рушником, кришкою або харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці без протягів приблизно на 2 години.

Через зазначений проміжок часу тісто має значно збільшитись у розмірах. Ставимо поруч із собою миску з водою, змочуємо в ній руки і починаємо "витягувати" тісто. Беремо один кінець тіста і, витягуючи, складаємо вдвічі. І так кожен бік. Знову накриваємо та прибираємо у тепле місце ще на 2 години. І так щонайменше 4-5 разів.

Читайте також: Як спекти хліб у духовці з інгредієнтів, які є в наявності.

Після 3-4 разів тісто, що підійшло, викладаємо на робочу поверхню, дуже щедро присипану борошном. Тісто дуже вологе і прилипатиме.

Духовку заздалегідь розігріваємо до максимуму – 220-240°С. На дно ставимо миску з рідиною або кубиками льоду – це необхідно, щоб утворювалася пара.

Беремо ніж і ділимо пласт тіста на прямокутники майбутні чіабати, злегка обвалюємо кожен у борошні та викладаємо на деко, вистелене пергаментом. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо до золотавої скоринки приблизно 5-6 хвилин залежить від розміру.

Потім дістаємо і даємо час італійському хлібу, щоб охолонути. Подаємо апетитні чіабати до столу та насолоджуємося смаком.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Oksi Al (@oksial_international_cooking)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати і використовувати на городі

Яке універсальне добриво можна приготувати на основі кефіру, як його застосовувати, а також для яких рослин воно підходить

Мінісукні, в яких ви будете найяскравішою зіркою випускного вечора: добірка актуальних фасонів

Які фасони та забарвлення випускних суконь у довжині міні приглянути на свято, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу

Проведіть цю просту обробку томатів, якщо хочете зібрати великий врожай

Чим обробити томати для збільшення врожайності, коли проводити таке підживлення, а також як правильно приготувати розчин із паслінієм